A Fõnök tudja mi a feladata

Sir Alex Ferguson közismerten gyõztes típus - ez benne van a vérében - de valószínûleg korábban még soha ennyire nem volt eltökélt, hogy talpra állítsa csapatát egy vereséget követõen. Erre pedig minden szüksége meg is van a vasárnapi Liverpool elleni ran


A Chelsea ellen elszenvedett 2-1-es vereség nagyon fájó, nem csak azért, ahogy történt, és a nyilvánvaló igazságtalanságok miatt, hanem mert a Manchester Unitednél csak a gyõzelem számít.

 

Amikor a klub hivatalos magazinja, az Inside United interjút készített Sir Alex Fergusonnal nem sokkal a Manchester City elleni emlékezetes gyõzelmet követõen, a skót menedzser arról beszélt, mennyire fontos volt, hogy sikerült felállniuk a padlóról a Wolverhampton Wanderers elleni vereséget követõen (amely egyébként az elsõ zakója volt a csapatnak ebben a bajnoki szezonban). Hasonló körülmények között várhatják a Vörös Ördögök ezt a hétvégét is, így valószínûleg hasonló a recept a rossz emlékû londoni rangadó feledtetésére, és Sir Alex Ferguson mindent meg is fog tenni, hogy feltüzelje fiait a bajnoki aranyéremért folytatott versenyfutás véghajrájára.

 

"Az a menedzser szerepe, hogy bíztassa, és rábírja a játékosait arra, hogy mindig a lehetõ legjobb teljesítményt nyújtsák" - kezdte Ferguson az Inside United legutóbb megjelent számában.

 

"Õk is emberek, külön személyiséggel, nem minden játékost lehet egy kalap alá venni. Néhány játékos magától is eléggé motivált, hogy elvégezze a feladatát; valakinek viszont szüksége van a külsõ hatásokra, valakinek pedig ezen múlhat a játéka. A játékosok különbözõ kategóriákat képviselnek, különbözõ módon kell velük foglalkozni, menedzserként pedig ezt a legnagyobb feladat felismerni, és ezzel külön-külön megbirkózni."

 

 

Az egész klubnál - beleértve a játékosokat, az edzõi stábot, és a szurkolókat - nagy reményekkel várták a tavasz beköszöntét, és bár az elmúlt négy bajnoki fordulóban elszenvedett két vereséget nem lehet figyelmen kívül hagyni, mindenki tudja, hogy a szezon ezen szakaszában a megszokottnál is jobban kell koncentrálni a végsõ célra, ez pedig Ferguson szerint jól szokott menni csapatának.

 

"Ennek az eredményét láthattuk a Manchester City elleni rangadót követõen" - tette hozzá.

 

"Remek hangulat uralkodott a csapat háza táján a mérkõzést felvezetõ héten; mindenki koncentrált volt, és nagyon odatette magát az edzéseken, amivel nagyon elégedett voltam. A Wolves elleni vereség egy meglepetéseredmény volt számunkra, nem számítottunk rá, de fel kell állni az ilyen helyzetekbõl is. Úgy érzem, hogy ez sikerült is. Nagyon jó volt látni, ahogy a City ellen játszottunk, mert egy nagyon kiélezett összecsapás volt, egy igazi derbi. Ezt a játékosok is tudták, és a nagy mérkõzéshez mérten oda is tették magukat a gyõzelem érdekében."

 

Hasonlóan fontos, és egyben döntõ jelentõségû rangadó elõtt állnak a Vörös Ördögök, amikor a hétvégén Liverpoolba látogatnak, Ferguson pedig közismerten nagyon jól fetudja tüzelni játékosait ezekre az ütközetekre.

 

"Emlékeztetned kell a játékosokat, hogy milyen felelõsség nyomja a vállukat, ez része a ráhangolódásnak. Nem mehetünk el csak úgy könnyelmûen egy vereség mellett se az edzõi stábbal. Ez nem a mi stílusunk. A játékosoknak is tudniuk kell, mi ugyanúgy megszenvedjük az ilyen eseteket, mint ahogy õk, és ugyanúgy készülünk a nagy mérkõzésekre, mint õk. Rengeteg idõt fordítunk arra, hogy felkészüljünk az ellenfélbõl, és hogy a játékosainkat fizikailag és lelkileg is formába hozzuk a nagy csatákra."

 

"Ez így van minden mérkõzés elõtt. Nem csak a Manchester City, a Liverpool, vagy a Chelsea ellen - ugyanígy tettünk a Crawley ellen is. Videókat elemzünk, az edzõk kemény felkészítést vezényelnek, az orvosi stáb vizsgál - ezek mind-mind hozzátesznek egy-egy mérkõzés megnyeréséhez. Az egész klub, úgy ahogy van, a gyõzelemre törekszik. Az ilyen dolgok segítenek minket át a nehéz idõszakokon, és ez segít minket a szezon ezen szakaszában is." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!