Rekord árbevételt prognosztizálnak BL nélkül is

Rekord összegû, több mint 570 millió fontos bevételt jósolnak erre az évre a Manchester Unitednél, annak ellenére, hogy Paul Pogbát rekordnak számító 93.25 millió fontért szerzõdtették és nem szerepelhettek a Bajnokok Ligájában.


Sorozatban második szezonjában végez a bajnokságban a legjobb négyen kívül a United, ezért május 24-én mindenképpen le kell gyõzniük az Ajaxot az Európa-ligában, ha a következõ idényben szeretnének visszatérni Európa legrangosabb kupasorozatába.

 

Amennyiben a Vörös Ördögök a következõ szezonra is lemaradnak a Bajnokok Ligájáról, úgy az adidasszal kötött mezgyártói szponzori szerzõdésük értelmében 21 millió fonttól esnek majd el részletekben, kezdésként 4.1 millió fonttal, majd még hét alkalommal 2.1 millió fonttal kevesebb pénzt kapva.

 

Bajnoki gyengélkedésük, illetve Paul Pogba és Zlatan Ibrahimovic pénztárcát megterhelõ érkezése ellenére a Manchester United azonban növelni tudta árbevételét és profitját is a 2017. június 30-ig tartó üzleti évben.

 

A harmadik üzleti negyedéves eredményük bejelentésekor 560-570 millió font közötti összegre növelték az egész üzleti évre való árbevételi becslésüket - mindez pedig nem kevesebb, mint 30 milló fonttal több, mint a második negyedévben prognosztizált.

 

Az elõzõ évben rekord nagyságú profitot ért el a klub, amikor 191.9 millió fontot jelenthettek be, erre az évre pedig a kamatok, adók és amortizáció elõtti nyereséget 185 és 195 millió font közé teszik.

 

 

"A szezon végéhez közeledve nagy örömömre szolgál, hogy eddig már sikerült begyûjtenünk két trófeát és nagyon várom, hogy harcba szálljunk a harmadik megszerzéséért is az Európa-ligában, amely egyben az egyetlen olyan cím, amelyet még nem tudtunk történetünk során begyûjteni" - kezdte Ed Woodward, a Manchester United ügyvezetõ-alelnöke.

 

"A teljes üzleti évre vonatkozó teljesítményünket jelenleg jobbra prognosztizáljuk, mint amire számítottunk, és ezzel együtt sikerült növelnünk az árbevételünket és a profitunkat is."

 

"Nagyon várjuk, hogy hihetetlenül erõsen tudjuk befejezni a 2016/17-es szezont, mind a pályán és azon kívül is."

 

A teljes árbevétel a 2017. március 31-én zárult harmadik pénzügyi negyedévben 127.2 millió font volt, a közvetítési bevételek pedig harmadik negyedéves szinten 12.9 százalékot emelkedve 31.4 millió fontra rúgtak.

 

Az elõzõ év hasonló idõszakához képest 18.3 százalékos emelkedést mutattak a személyi kiadások, a nettó adósság pedig, 17.6 millió fonttal emelkedve 366.63 millió font, de az amerikai dollárban lévõ tõketartozás mértéke változatlan.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!