Mata: Mindent beleadunk a döntõben

A Manchester United középpályása, Juan Mata ígéretet tett, játékostársaival "mindent megtesznek a pályán", hogy megnyerjék az Európa-liga döntõjét.


Ma este a stockholmi Friends Arenaban randevúznak a Vörös Ördögök a holland Ajaxszal, a két csapat közül kikerülõ gyõztes jövõre pedig a Bajnokok Ligája fõtábláján kezdheti meg európai kupaszereplését. A MUTV-nek múlt héten, a mérkõzés felvezetõ adásához nyilatkozva Mata elmagyarázta, miért is olyan fontos a Unitednek, hogy számukra kedvezõ eredményt érjenek el Svédországban.

 

"Ez nagyon fontos számunkra" - kezdte.

 

"Megnyerhetünk egy olyan trófeát, amelyet korábban még soha nem sikerült a klubnak, egy európai kupagyõzelemért járó trófeát, emellett pedig természetesen ott van a jövõ évi Bajnokok Ligája indulás kivívása is. Úgyhogy nagyon komolyan vesszük ezt az összecsapást és minden erõnkkel azon leszünk, hogy megnyerjük."

 

"Rengeteg mérkõzést játszottunk, de számomra egy döntõbe jutással együtt járó mentális erõ és energia sokkal többet számít, mint a fizikai fáradtság. Arra koncentrálunk, hogy még egy utolsó erõfeszítést tegyünk, mozgósítva minden maradék energiánkat, és nyerjünk."

 

"Ez volt az egyik vágyam, amikor ide igazoltam - hogy nagy trófeákat nyerhessek. Remélhetõleg szerdán ez sikerülhet, aztán a következõ és az azutáni szezonban is. Mióta a klubhoz igazoltam, begyûjtöttünk néhány trófeát, de egyik se európai kupagyõzelemért járó volt, ezzel a klubbal pedig mindig különleges érzés az európai színtéren szerepelni."

 

 

Minden sorozatot összevéve 63 mérkõzésen van túl ebben a szezonban a Manchester United, amelybõl tizennégyet az Európa-ligában játszottak.

 

"Ez egy hosszú sorozat" - tette hozzá Mata.

 

"Ha döntõbe akarsz kerülni, akkor nagyon sok meccset kell hozzá játszanod, és rengeteg párharcon kell túljutnod. És igen, minden egy Feyenoord elleni vereséggel kezdõdött, de azt követõen számos mérkõzést sikerült nyernünk, továbbjutottunk a csoportból és legyõztünk minden utunkba kerülõ csapatot."

 

"A legutolsón, a Celta Vigo elleni elõdöntõn, az ellenfelünk nagyon jól játszott, de mi lehetünk itt a döntõben, ezek pedig különleges mérkõzések - nem mindennapos meccsek. Úgyhogy nagyon koncentráltnak kell lennünk."

 

"Ha mi vagyunk a Manchester United, és az Európa-ligában szereplünk, akkor egyértelmûen minket tartanak favoritnak a döntõbe jutásra és a végsõ gyõzelemre, de ez soha nem könnyû feladat. Szerintem nagyon jól kezeltük az ezzel együtt járó nyomást és remélhetõleg ugyanezt folytatni tudjuk a döntõben is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!