Jones: Folytassuk a fejlõdést

Phil Jones szerint a Manchester United jelenlegi játékoskerete nagy lépéseket tett elõre a 2016/17-es szezonban, a védõ szerint pedig mindenki eltökélt, hogy építsenek a nemrég zárult emlékezetes idényükre.


Lehet, hogy nehéz és hosszú út vezetett odáig, hiszen minden sorozatot egybevéve 64 mérkõzést játszottak, de a Vörös Ördögök a lehetõ legjobb módon zárták múlt héten a szezont, miután az Európa-liga fináléjában megszerezték harmadik trófeájukat is egy év alatt, amellyel pedig nem mellesleg jövõ évi Bajnokok Ligájabeli szereplésüket is biztosították.

 

A második számú európai kupasorozat megnyerése elõtt már behúzták a Community Shield és a Ligakupa trófeáját is, és bár a csapat szeretett volna jobban teljesíteni a Premier League-ben, Jones kijelentette, a csapat ugródeszkaként használhatja ezt a kupasikerekben gazdag idényt a jövõbeli fejlõdéshez.

 

"Nem lehet kérdés, hogy ha mindenki egészséges és jól játszik, akkor bárkivel felvesszük a versenyt" - kezdte az angol bekk a ManUtd.com-nak adott interjújában.

 

"Senkitõl nem félünk és nem foglalkozunk más klubokkal, de közel sem azért, mert beláthatatlan távolságban lennénk tõlük. Azt viszont tudjuk, hogy a bajnokságban egyértelmûen jobb teljesítményre van szükség, mint amit ebben a szezonban nyújtottunk."

 

"Voltak nehéz pillanataink, különösen hazai pályán, ahol mindig rengeteg lehetõséget dolgoztunk ki, de vagy az ellenfél hõsiesen védõ kapusa, vagy pedig a mi rossz döntésünk megakadályozott minket a gólszerzésben. Mindent figyelembe véve azonban úgy gondolom, hogy egy jó szezonon vagyunk túl."

 

 

Mindenki, aki kötõdik a klubhoz, izgatott attól a ténytõl, hogy egy szezonnyi kihagyás után újra Bajnokok Ligája mérkõzéseket rendezhetnek az Old Traffordon, Jones szerint pedig az út, amelyen idáig jutottak, azaz a 15 mérkõzés az Európa-ligában, amely során keresztül-kasul utazták a kontinenst és nem éppen barátságos környezetekben kellett eredményt elérniük, megfelelõen felkészítette õket a következõ szezon kihívásaira. 

 

"A csapatunk tagjai, akik elutaztak ezekre a mérkõzésekre és pályára léptek, egy emberként küzdöttek, és mindenképpen megérdemeltük, hogy döntõt játszhattunk a sorozatban" - tette hozzá.

 

"Nagyon keményen megdolgoztunk ezért, és természetesen a Bajnokok Ligája az a sorozat, amelyben szerepelni szeretnénk a következõ szezonban. Ez a klub oda tartozik, ezért a jogért pedig meg kellett küzdenünk. Rengeteg tapasztalatot gyûjtöttünk az idáig vezetõ úton, ez pedig csak elõnyünkre válhat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!