Liverpool 3-1 Manchester United

Gyenge egyéni teljesítmények, védelmi hibák után ismét kapitulált a United, ezzel maradt a három pontos elõnye az egy mérkõzéssel kevesebbet játszó Arsenallal szemben.


A csapat nem úgy állt ehhez a rangadóhoz, ahogy egy Manchester Unitednek kellett volna állnia. Rengeteg hiba a játékban, semmi kiemelkedõ egyetlen játékostól sem, váratlan megoldásokat alig felvonultatva.

A Liverpool sajnos megérdemelten nyert, amihez a United asszisztált is. Innen lesz nehéz felállni, de muszáj lesz.

A csapatok:

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Aurelio, Gerrard, Lucas, Kuyt, Meireles, Maxi, Suarez.
Cserék: Gulacsi, Carroll, Cole, Kyrgiakos, Ngog, Spearing, Poulsen.

Manchester United: Van der Sar, Rafael, Smalling, Brown, Evra, Nani, Carrick, Scholes, Giggs, Berbatov, Rooney.
Cserék: Kuszczak, Hernandez, Fabio, O'Shea, Fletcher, Obertan, Gibson.

Az elsõ félidõ elsõ 30 percében kiegyenlített játékot láthatott a közönség, a kapuk elõtt sok helyzet nem alakult ki, de többet próbálkoztak a hazaiak. Ám mégis majdnem a Vörös Ördögök szerezték meg a vezetést, amikor a 16. percben Evra végezhetett el mezõnyben egy szabadrúgást. Felívelt Berbatovnak, aki lefejelte a labdát Rooneynak. Az angol azonnal visszatette a játékszert a bolgárnak, aki 20 méterrõl jobb külsõvel megeresztett egy lövést, mely szerencsétlenségére a jobb kapufán csattant.

Ez volt az egész mérkõzésen a legnagyobb lehetõsége a vendégeknek.

Ami az elsõ félóra után következett, a szezon egyik leggyengébb 15 percének mondható. Két gólt is kapott a United, két olyan gólt, amit igazán könnyen el lehetett volna kerülni.

Az elsõ gólnál a 34. percben az egész védelem hagyta, hogy Suarez cselezgessen, labdázgasson. Smallingról lefordultak, Rafaelnek kötényt adva ment el Suarez, Carrick és Brown pedig nem tudta szerelni becsúszva az alapvonalhoz közel. Így a Pool támadója Edwin mellett be is tudta tenni a kapu elé a labdát, melyre Kuyt érkezett és közelrõl lõtt a kapuba.

Öt perccel késõbb Nani akart tõle szokatlan módon fejjel menteni, az eredményen meg is látszódott, hogy ezt õ nem sûrûn szokta megtenni. A saját kapujától 13 méterre akarta kifejelni a jobbról beívelt labdát, de ahelyett, hogy a labda kifelé szállt volna, Edwin kapuja felé hullott éppen Kuyt elé, aki köszönte a passzt és közelrõl ismét eredményes volt.

A vendégek teljesen szétestek a gólok után, arra nem voltak képesek, hogy a támadóikhoz eljuttassák a labdákat.

 


A félidõ krónikájához hozzátartozik, hogy az utolsó pillanatokban Nanit le kellett cserélni, miután Carragher ocsmány becsúszása után felhasadt a lábszára a manchesteri szélsõnek. Phil Dowd játékvezetõ csak sárga lappal büntette a Pool ikonját, pedig egyértelmûen nem a labdára irányult a mozdulat.

Nani helyett Hernandez állt be a szünet elõtt, így Rooney került ki a bal szélre.

Szünet után Sir Alex Ferguson fiai meghajtották a meccset, odaszorítva a hazaiakat saját kapujukhoz. Mindenképp szerettek volna gólt szerezni az elsõ 10 percben, amivel visszajött volna az esély a pont, vagy akár pontok szerzésére. Ez azonban nem sikerült, sõt a 65. percben ismét Kuyt volt eredményes, ezzel növelve csapata elõnyét.

Ezt követõen már a Vörös Ördögök teljesen padlón voltak, alig jutottak el a liverpooli tizenhatosig.

A mérkõzés végén egy jobb oldali O'Shea beadást még Hernandez értékesített fejjel, de csupán a szépítésre volt elég a gól.

Teljesen megérdemelten nyert a Liverpool, a Manchester United megszeppenve lépett pályára. A hazaiak sokkal jobban akarták a gyõzelmet, ez meg is látszott végül az eredményen.



 

Liverpool 3-1 Manchester United

Liverpool, Anfield, 44753 nézõ

Vezette: Phil Dowd

 

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Aurelio(Kyrgiakos 24.), Gerrard, Lucas, Kuyt, Meireles(Carroll 74.), Maxi, Suarez(Cole 88.). 
Nem használt cserék: Gulacsi, Ngog, Spearing, Poulsen. 

Manchester United: Van der Sar, Rafael(O'Shea 76.), Smalling, Brown, Evra, Nani(Hernandez 45.), Carrick, Scholes(Fletcher 82.), Giggs, Berbatov, Rooney. 
Nem használt cserék: Kuszczak, Fabio, Obertan, Gibson.

 

Gólszerzõ: Kuyt 34, 39, 65 illetve Hernandez 90.

 

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wes Brown


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!