Egy barátság próbatétele

A Liverpool menedzsere, Roy Hodgson elárulta, abban reménykedik, Sir Alex Fergusonnal való barátságát próbára teszi, hogy ettõl a szezontól az Anfield Roadon dolgozik menedzserként.


Régóta tudvalévõ, hogy Hodgsont hosszú ideje baráti viszony fûzi Fergusonhoz, azonban a Liverpool és a Manchester Uniter közti éles rivalizálás miatt a skót menedzsernek megromlott a viszonya az utóbbi idõben a liverpooli vezetéssel, leginkább a csapatot az elõzõ szezon végéig irányító Rafa Benitez miatt.

 

Benitez elõdjei, Gerard Houllier és Roy Evans is jó kapcsolatot ápoltak Fergusonnal, és a korábbi jó viszony most visszatérhet liverpooli és manchesteri menedzser között Roy Hodgson érkezésével, azonban az egykori Fulham menedzser nem szeretne szívességet tenni kollégájának.

 

 

 

 

"Egyértelmûen jó barátként gondolok rá. Hogy õ is ugyanígy gondolkodik-e errõl, arról kérdezzék meg õt" - kezdte a világvándor edzõ, aki elárulta, hogy felhívta Fergusont, mikor elfogadta nyáron a Liverpool ajánlatát.

 

"Kissé virágnyelven beszéltem vele. Megkérdeztem, hogy "az, hogy ha elfogadom a Liverpool menedzseri posztját, az azt jelenti, hogy többet nem beszélünk egymással?' - nem tette le a telefont, de azért egy kis szúrkálódást nem hagyott ki."

 

"Ez a barátság nem volt rám hatással, hogy elfogadom-e a Liverpool ajánlatát."

 

"Biztos vagyok benne, hogy vasárnap a mérkõzés után meghív egy pohár borra vagy kapok tõle egy üveggel, és én is hasonlóképpen fogok tenni, ha õk vendégeskednek nálunk."

 

"De a meccsen nincs helye érzelmeknek. Én abban fogok reménykedni, hogy a sors nekünk kedvez majd, õ pedig pont fordítva."

 

A Liverpool hosszú évek után nagyon nagy eséllyel pályázott a bajnoki cím megszerzésére a 2008/2009-es szezonban, amely során Rafa Benitez szájkaratével próbálta kizökkenteni a címvédõ Manchester Unitedet 18. bajnoki címe megszerzésébõl.

 

A spanyol menedzser azzal vádolta Fergusont, hogy az megpróbálja befolyásolni a bírókat, amely kettejük kapcsolatának mélypontra kerülését jelentette.

 

A szócsata azóta folyt a két hadvezér között, ám Hodgson szerint Benitez távozásával mindenki csak a pályán történtekre kell hogy koncentráljon és skót kollégáját generációja legjobbjának nevezte.

 

"A közönség azért gyûlik össze hétrõl-hétre, hogy 22 játékos döntse el a pályán a mérkõzést, nem Alex, vagy én" - tette hozzá.

 

"De úgy gondolom, Sir Alex generációnk legjobbja, az angol futballban mindenképpen."

 

"Mindig nehéz összehasonlítani a külföldi edzõket a saját országunkéval, de számomra az, hogy már majdnem negyed évszázada dolgozik ugyanazon csapatnál, õt a legnagyobb brit menedzserek közé emeli."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!