Rashford önbizalom növelõ duplája

Marcus Rashford elégedett volt a Manchester United formájával az LA Galaxy elleni 5-2-es gyõzelem során, illetve azzal is, hogy a StubHub Centerben egy félidõ alatt önbizalom növelõ módon duplázni tudott.


A 19 éves támadó már a 2. percben beköszönt a házigazdáknak, majd a 20. percben meg is duplázta góljai számát, mindkétszer Jon Kempin kapussal szemben egy-az-egyben gyõztesen kikerülve.

 

A szünet elõtt még Marouane Fellaini is eredményes tudott lenni, a fordulást követõen pedig Henrikh Mkhitaryan és Anthony Martial növelte tovább a Vörös Ördögök elõnyét. Bár a mérkõzés végén Giovani dos Santos révén a Galaxy két szépítõ gólt szerzett, de jelentõsen már nem sikerült változtatniuk azon a tényen, hogy a manchesteriek magabiztos gyõzelmet arattak.

 

Rashford szerint a csapat góllövõ formája hatalmas pozitívumként értékelhetõ a felkészülési túra nyitó mérkõzésén.

 

"Igen, azt hiszem ez nagyon jót tesz az ember önbizalmának" - magyarázta Marcus a MUTV-nek.

 

"De még nagyon korai szakaszában vagyunk a felkészülésnek, illetve globálisan az egész szezonnak is. Még sok munka vár ránk, egyénileg és csapat szinten egyaránt."

 

 

Az elsõ góljáról így nyilatkozott:

"Amikor Jesse átjátszotta a védelmen a labdát, tudtam, hogy van idõm a megfelelõ döntést meghozni, mert a védõ nem jó oldalamon állt. Úgyhogy csak ki kellett várnom a megfelelõ pillanatot és el kellett döntenem, hogy a kapu melyik részébe akarom lõni a labdát. Hogy Jesse mindezt gólpassznak szánta-e? Személy szerint én inkább egy szerelésnek tartom ezt. Egyértelmûen az volt!"

 

"Hasonló volt a második gól is. Rengeteg idõm volt döntést hozni. Amikor az ember ilyen pozícióba kerül, akkor minden csak a befejezésen múlik. Az elsõ gól nagy önbizalmat adott nekem, úgyhogy a második már gyakorlatilag futószalagon érkezett."

 

Amikor arról kérdezték, ez egy könnyen megszerzett gyõzelem volt-e, Rashford így zárta nyilatkozatát:

"Nehéz dolog olyan teljesítményt nyújtani, hogy egy gyõzelem megszerzése könnyûnek tûnjön. Keményen kell dolgozni hozzá a pályán, ez pedig soha nem annyira könnyû, mint ahogy az emberek gondolják."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!