Herrera: Ezért volt szükségünk Lukakura

Ander Herrera szerint pontosan Romelu Lukakura volt szüksége a csapatnak idén nyáron, és elmondása szerint az új csapattárs máris nagy hatással van a játékosokra.


José Mourinho csapata sorozatban kétszer is gyõzni tudott a 2017-es, Aon által támogatott felkészülési tornán, miután hátrányból fordítani tudott a Rio Tinto Stadionban, köszönhetõen Lukaku elsõ félidei gyõztes góljának.


A mérkõzés után Herrera áradozott Romelu elsõ góljáról, és abbéli meggyõzõdését fejezte ki, hogy a belga még sokkal több góllal fog a United 2017/18-as szezonjához járulni.


“Fantasztikus gól volt” - kezdte a tavalyi év Sir Matt Busby - Év Játékosa díjasa az MUTV-nek. “Nem ijedt meg, nagyon nyugodt maradt, szóval fantasztikus gól volt. Nagyon sok hasonlót fog még nekünk szerezni, de szót akarok ejteni a labdatartásáról is. Nagyon erõs, és iszonyú nehéz elvenni tõle a labdát, úgyhogy nagyon fontos lesz számunkra.”

 


“Sok olyan játékosunk van, mint Micki [Henrikh Mkhitaryan], Marcus [Rashford] és Anthony [Martial], akik nagyon jók egy az egy ellen, de olyan is kell nekünk, mint Romelu. Erõs, meg tudja tartani a labdát. Néha, mikor védekezel és megszerzed a labdát, elõre lehet neki adni és õ megtartja, úgyhogy hatalmas munkát végez nekünk” - mondta el a baszk középpályás.


A Vörös Ördögök megmérkõznek még a Manchester City-vel, a Real Madriddal és a Barcelonával is az Egyesült Államokban, mielõtt Európában folytatnák a felkészülést. Herrera szerint a játékosok már fél szemmel a Real Madrid elleni UEFA Szuperkupa döntõre figyelnek.


“Mindig nagyon fontos nyerni, de most nem ez volt a legfõbb” - tette hozzá. “Egyre jobbak vagyunk, egyre több perc van a lábunkban és ez a legfontosabb.”


“Mikor tíz emberrel játszol, kicsit többet kell futni! Jó volt edzésnek is, mert a legfontosabb, hogy fizikailag felkészüljünk az elõttünk álló szezonra.”


“Ezek a mérkõzések nagyon izgalmasak mindannyiunknak, de az eredmény nem annyira számít. Az augusztus nyolcadikai Szuperkupa döntõ a Real Madrid ellen lesz majd fontos. Ezek mind nagy csapatok, de õszintén szólva csak a Szuperkupa számít. Már most ez jár a fejünkben” - fejezte be Herrera.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!