Mou a Barcelona meccsrõl

José Mourinho elmondta a véleményét a Barcelona elleni 1-0-s vereségrõl, amely a 2017-es, Aon által szponzorált amerikai felkészülési torna utolsó összecsapása volt.


A mérkõzésrõl


“Nagyon fontos elveszíteni egy meccset az elõszezonban. Nem szeretünk veszíteni, de nagyon fontos. Azt hiszem, hogy rosszat tett volna ha egy meccset sem veszítünk el, mikor ilyen nagy csapatok ellen játszunk mint a Real Madrid, a Barcelona vagy a Manchester City. Rossz volna csak gyõzelmekkel hazatérni, szóval a vereség az jó. A pályán csináltunk nagyon jó dolgokat és nagyon rossz dolgokat. A jókat meg kell tartanunk, a rosszakon javítanunk kell.”


A vereség jó oldala

“Azt hiszem, hogy a nézõk élvezték a meccset, ami lényeges a felkészülés során. Amikor eljövünk az Egyesült Államokba és megtelik egy stadion sokezernyi lelkes nézõvel, akkor ilyen meccset akarnak látni. Messit, Neymart, Pogbát akarják, hogy a legjobbak megmutassák mit tudnak, és most ez történt. Az elsõ félidõ 1-0-ra végzõdött, de lehetett volna 2-2, 3-3, vagy akár 4-0 is. A második félidõre sok változás történt, de mindkét csapat az eredményért játszott, még ha ez csak egy barátságos meccs is volt. Próbáltunk egyenlíteni, õk igyekeztek megtartani a labdát és jól védekeztek. Még a második félidõ is élvezetes volt.”

 


Mentünk elõre a második félidõben is


“Nagyon jó volt a hozzáállásunk, ráadásul sokkal jobban védekeztünk is a második negyvenöt percben. Persze más dolog Messi, Neymar és Suárez ellen védekezni mint három csak simán jó játékos ellen, akik nem tartoznak a legjobbak közé. De sokkal nagyobb önbizalmunk volt, feljebb toltuk a védelmi vonalat, Jones és Bailly nagyon hamar nyomást helyeztek a védõkre, átvittük a játékot az õ térfelükre. Veszélyesen játszottunk, és minden esélyünk megvolt a gólszerzésre.”


Ez egy jó szintfelmérõ volt


“Mit gondolok a csapatom erejérõl? Ha a Reálról vagy a Barcelonáról beszélünk, könnyû összehasonlítani a játékosok és a csapat minõségét. De mi nem velük játszunk egy bajnokságban, hacsak nem találkozunk Európában, így nem szeretnénk hozzájuk hasonlítani magunkat. Inkább a Premier League csapataihoz, mert jobban hozzá vagyunk szokva az ottani kivételesen kemény versenyhez. Más a stílus, mások a játékosok. Ebben a pillanatban a legjobb játékosok ebben a két csapatban vannak [a Real Madridban és a Barcelonában – a szerk.], ezt tényként el kell fogadnunk. De nekünk nagyon jó volt mindkét csapat ellen felkészülési meccset játszani, nyomás és eredménykényszer nélkül, csak a legjobbunkra törekedve. Mindketten a legjobb csapatukkal játszottak, a Barcelonában csak Piqué volt padon, a Realból csak Ronaldo és Ramos hiányzott. Úgyhogy nagyon, nagyon jó volt velük összemérni magunkat.”


A Lindelöf-Smalling párosról


“Hamar kiderül, miért játszottak együtt. [Eric] Bailly ki kell hagyja az elsõ két európai meccsünket, a következõ pár napban pedig megtudjátok, hogy miért játszatom együtt [Victor] Lindelöföt és [Chris] Smallingot.”

 


Pogba a Real és a Barca csillagainak szintjén van


“Messibõl vagy Neymarból csak egy van. Nincs belõlük több. Suárez, Iniesta, Piqué, Ronaldo, Bale, Modric, Toni Kroos, belõlük csak egy van. Szóval csak egy csapatban játszhatnak, kettõben nem. Nem lehetnek nálunk, más csapathoz tartoznak. Dolgozhatsz akármilyen keményen a csapatodon, a játékosokon, a taktikán, de vannak különleges játékosok akik ellen nem nagyon van mit tenni. Tétmeccseken a minõséget megpróbálod kompenzálni taktikai szervezettséggel, amivel nyerhetsz. A fociban egy csapat tud jobb lenni, mint egyének összessége. De az egyének minõsége lenyûgözõ. A labdaérintésük lenyûgözõ. Lehet vitatkozni területkihasználásról, taktikáról és csapatrészekrõl, de a játékosok kapcsolata a labdával még mindig a legfontosabb. Még ellenfélként, egy ilyen csapat kispadjáról is gyönyörû nézni ezeknek a srácoknak a labdával való viszonyát. Ma az egyik játékosom, Paul Pogba ezt a szintet képviselte. Megmutatta, hogy hova tartozik.”

 


Az Afrikai Nemzetek Kupája ezentúl nyáron lesz, nem szezon közben


“Át kell néznem és megérteni a változásokat. Ha tényleg megváltozik az idõpont, az tökéletes nekünk, mert nagyon nehéz szezon közben elveszíteni olyan játékosokat, mint akik nálunk vannak. Olyan sok afrikai játékos van a legjobb európai bajnokságokban, hogy ez ártott a játékosoknak, a kluboknak és a ligáknak is. Ha van rá mód, hogy az európai szünetben rendezzék, az egy fantasztikus hír.”


A felkészülés sikerességérõl


“Nagyon elégedett vagyok. Nincsenek új sérülések, Mata és Herrera esetében nem beszélhetünk komoly sérülésrõl. Azt hiszem jövõ szombaton már visszatérnek gond nélkül edzeni. Így nincs sérülés, fantasztikus légkör volt, fantasztikus munkamorál, remek szervezettség. Most már csak biztonságban meg kell érkeznünk Manchesterbe és a felkészülés ezen idõszaka tökéletes volt.”


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!