Mata fizetése 1 százalékát eljótékonykodja

Juan Mata bebetonozta magát a futball világának legszerethetõbb játékosai közé, miután bejelentette, a Manchester Unitednél kapott fizetése 1 százalékát a hátrányos helyzetû gyermekek futballal kapcsolatos felzárkóztatására ajánlja fel támogatásként.


Mata futballista kollégáit is arra bíztatja, csatlakozzanak a 'Common Goal' (Közös Cél) névre hallgató kezdeményezéshez: amely egy olyan mozgalom, amelyben a játékosok fizetésük 1 százalékát arra ajánlják fel, hogy világszerte futballal kapcsolatos jótékonysági megmozdulásokat támogassanak.

 

"Azon dolgozunk, hogy közösen definiáljunk egy szociális programot a futball világában" - kezdte a világ-, és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája- és Európa-liga gyõztes középpályás.

 

"A Common Goal az egyes márkák és egyéniségek elébe menve nagyobb hatékonyságra törekszik. Elkötelezettségünkkel egy hosszantartó kapcsolatot tudunk kialakítani a futball, mint iparág, és a futball, mint a szociális változások eszköze között."

 

Mata újdonsült kezdeményezésérõl az indiai Mumbai nyomornegyedében tett látogatása alkalmával beszélt.

 

 

"Az egyik elsõ lecke, amit megtanultam a futballban, hogy csak csapatként nyerhetsz meg egy mérkõzést" - tette hozzá.

 

"Mi e szerint a tanítás szerint élünk a pályán, azonban a közösségi, szociális térben, amelyet az egyéniség dominál, ez nagyon kevésszer jelenik csak meg."

 

"A Common Goalon keresztül mi egy közös utat készítünk elõ a futball számára, hogy visszaadjon valamit a közösségnek. Arra bíztatom játékostársaimat, hogy õk is álljanak ezen kezdeményezés mellé."

 

Mata célja most nem más, mint hogy összeállítsa "kezdõ tizenegyét" olyan hasonló gondolkodású játékosokból, akik hajlandóak feláldozni fizetésük 1 százalékát és az élére állnak ennek a nemes kezdeményezésnek.

 

"A játékosoknál jobb szereplõkkel nem is kezdhettük volna, mert õk ennek a shownak a sztárjai" - magyarázta Jürgen Griesbeck a díjnyertes civil szervezet, a streetfootballworld ügyvezetõje, amely világszerte 120 futballal kapcsolatos jótékonysági szervezetet támogat.

 

"De ez az elsõ lépés egy nagy, globális erõfeszítésben. Képzeljük csak el, mi lenne ha az egész iparág egy emberként egyesülne a szociális változás nevében. Közösen egy új korszakot nyithatunk a futballban, és a játék szívét állíthatjuk vissza."


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!