Rooney: Csak ketten döntenék meg a rekordom

Wayne Rooney tavaly vált a Manchester United történelmének legeredményesebb játékosává és úgy véli, rekordját nem fogják megdönteni.


Az angol támadó 13 szezont töltött az Old Traffordon, ezalatt 253 gólig jutott, ezzel megdöntötte Sir Bobby Charlton 44 éves rekordját.

 

Sir Alex Ferguson is azt nyilatkozta, ez olyan eredmény, amit nem fog megdönteni senki, és Rooney is ugyanígy gondolja - hacsak a Vörös Ördögök le nem igazolják Cristiano Ronaldót vagy Leo Messit.

 

"Soha nem lehet tudni, ha megszereznének olyan játékost, mint Messi vagy Ronaldo, akkor megdõlhet a rekord!" - nyilatkozta az egykori csapatkapitány.

 

 

"De azt hiszem, a mai labdarúgásban a játékosok nem igazán hajlandóak ilyen hosszú ideig egy klubnál maradni. Csak akkor dõlhet meg a rekordom, ha valaki annyi ideig marad a klubnál, mint én."

 

"Nagyszerû örökséget hagytam magam mögött a Unitednél. Csodás emlékeim vannak a klubnál töltött sikeres idõszakomból. Nagyon jó volt számomra."

 

"Szerettem ott lenni, szerettem együtt dolgozni a játékosokkal, de ez volt a megfelelõ idõpont arra, hogy továbblépjek és úgy érzem, a helyes döntést hoztam meg."

 

Utolsó szezonjában Rooney magasba emelhette a Uniteddel az Európa-liga, a Ligakupa és a Community Shield trófeáit, ám nem ezek között van kedvenc pillanata a tavalyi évbõl.

 

Érthetõ, hogy a januári, Stoke City ellen szerzett gólja a legkedvesebb pillanata, ekkor döntötte meg Sir Bobby Charlton rekordját.

 

"A Stoke ellen lõtt gólom volt a csúcspont amiatt, amit jelentett. Hatalmas pillanat volt."

 

"Nagyszerû volt trófeákat nyerni, de idõnként nehéz volt, mert nem éreztem, hogy kivettem volna részem a Ligakupa és az EL elnyerésébõl."

 

"De különleges pillanat volt, amikor felülmúltam Sir Bobby rekordját. Büszke pillanat volt."

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!