Swansea City 0-4 Manchester United

Nehezen indult, nagyon nehezen folytatódott, de könnyû vége lett a Hattyúk elleni összecsapásnak.


Ahogyan az várható volt, nehéz feladat várt a manchesteriekre, hiszen a Swansea - az elsõ 2-3 percet leszámítva - az egész félidõt 11 emberrel védekezve játszotta.

 

Bár az elején Ayew labdája a kapufáról kipattant, ez nem azt vizionálta, hogy a Hattyúk komoly támadásokat fognak vezetni. Nem is lett így, hisz folyamatosan a saját tizenhatosuk elé ásták be magukat. Ez a stílus nagyon nem feküdt a vendégeknek, akik nagyon kevés alkalommal találtak rést a pajzson.

 

A 9. percben mégis közel járt a United a gólhoz; Mata jobboldali szabadrúgása kiválóan szállt a kapu elé, Jones elvállalta - szó szerint, mert fej helyett a vállával találta el a játékszert - de a labda a lécrõl visszapattant mezõnybe.

 

Nem sokkal késõbb Mata beadással kereste Lukakut, ám a védelem ha nehezen is, de menteni tudott.

 

Rashford is próbálkozott - bár ne tette volna. Az egész félidõben nagyon gyengén játszó támadó 30 méterrõl leadott lövését könnyedén fogta Fabianski. Marcus rendkívül rossz döntéseket hozott az elsõ 45 percben, lehet zavarta, hogy folyamatosan kifütyülte a hazai közönség.

 

A Vörös Ördögök kegyetlen nagy fölényben játszottak, ám a Swansea fala jól állta a támadásokat és már úgy tûnt, gólnélküli döntetlennel vonulnak szünetre a csapatok, ám az utolsó percben egy baloldali szöglet után Pogba fejelt, Fabianskinak még sikerült a lécre tolnia a labdát, ám érkezett Bailly és a hálóba kotorta a játékszert, 1-0 a Unitednek.

 

Azt mondják, szünet elõtt soha nem jó gólt kapni, remélhetõleg ezzel a hazaiak kicsit kinyílnak majd és több területük lesz a manchesterieknek.

 

A második játékrész elején jóval többet foglalkozott a támadással a hazai alakulat, de igazán komoly lehetõség nem adódott Ayew-ék elõtt. Eközben a United sokkal inkább a védekezést vette elõ, Lukaku alig találkozhatott a labdával. Sokszor nagyon fejetlenül vágták elõre a labdát a vendégek ahelyett, hogy megtartották volna. 

 

Ahogy telt az idõ, a meccs kezdett egyre alacsonyabb színvonalat megütni, ám az utolsó tíz percre minden megváltozott. A manchesteriek négy perc alatt három gólt lõttek, miközben a Hattyúk teljesen szétestek. Elõbb Mkhitaryan remek passza után Lukaku lõtt a hálóba, majd Pogba labdaszerzését követõen ismét az örmény készített elõ, Pogba pedig a kapuba emelt.

 

Sõt, a csereként beálló Martial is betalált, õ egy nagyszerû lövéssel vette be a bal alsót, amivel már 4-0 volt a vendégeknek. Nem így indult, 80 percig nem is látszott, hogy ebbõl megint lehet négy gól.

 

A hátralévõ néhány perc már nem hozott újabb gólokat, így a Vörös Ördögök újabb négygólos sikerrel megõrizték elsõ helyüket a tabellán.

 

 

Premier League, 2.forduló
Swansea City 0-4 Manchester United
Liberty Stadium

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Swansea: Fabianski, Naughton, Fernandez, Bartley(Routledge 67'), Mawson, Olsson, Roque Mesa(Narsingh 67'), Fer, Carroll, Ayew, Abraham
Nem használt cserék: Nordfeldt, Rangel, van der Hoorn, Fulton, McBurnie

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Blind - Matic, Pogba - Mata(Fellaini 74'), Mkhitaryan(Herrera 85'), Rashford(Martial 74') - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Lindelöf, Smalling, Lingard

 

Gólszerzõ: Bailly 45', Lukaku 80', Pogba 82', Martial 84'

 

Sárga lap: Fer illetve Pogba

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!