Rooney: Lukaku tökéletes választás a Unitednek

Wayne Rooney szerint Romelu Lukaku a 'tökéletes játékos' a Manchester United számára azt követõen, hogy az egykori csapatkapitány a nyár folyamán elhagyta az Old Traffordot.


Lukaku azonnal letette névjegyét Manchesterben, miután júliusban 90 millió font ellenében elhagyta az Everton együttesét.

 

A belga válogatott csatár háromszor volt eredményes a Manchester United elsõ három bajnokiján, a Vörös Ördögök történetének legeredményesebb játékosa pedig meg van róla gyõzõdve, egykori csapata remek kezekben van a 24 éves gólvágó érkezésével.

 

"Ennek a Unitednek õ a tökéletes játékos" - kezdte Rooney a talkSPORT-nak adott exkluzív interjúban.

 

"Erõtõl duzzadó, gyors, erõs és gólokat szerez, úgyhogy egyértelmûen segíteni fogja a csapat elõrébb lépését és fejlõdését."

 

Rooney, aki 253 Unitedben lõtt góllal távozott és tért vissza nevelõklubjához, az Evertonhoz, részletesen beszélt a Unitedben eltöltött 13 éves idõszakáról is.

 

 

A 31 éves játékos négy különbözõ menedzser kezei alatt játszott Unitedes karriere során, köztük 2014-tõl Louis van Gaal irányítása alatt is, amely kapcsán úgy érzi, ha a holland több idõt kapott volna, több sikert érhetett volna el a csapattal.

 

"[Van Gaal] Rengeteg szurkálódást és kritikát kapott. Hiszem, hogy ha tovább maradhatott volna, akkor jobb eredményeket is elérhetett volna" - tette hozzá.

 

"A legapróbb részletekre is odafigyelt, nem csak a pályán, de azon kívül is. Szerintem az egyik legfontosabb dolog, ami a nevéhez köthetõ, hogy folyamatosan elvárta a játékosaitól azt a szintet, ami szükséges ahhoz, hogy minden nap a legjobb teljesítményt érhessék el."

 

 

Van Gaal távozása megnyitotta az utat José Mourinho érkezése elõtt, aki alatt Rooney sokkal kevesebb játéklehetõséghez jutott a felnõtt csapatban - ennek ellenére õ úgy érzi, a korábbi Chelsea menedzser kiválasztása a kispadra megfelelõ döntésnek bizonyult.

 

"José érkezését követõen szenvedtünk a bajnokságban, nem tudtunk eléggé kiegyensúlyozottnak lenni."

 

"Azonban a kupasorozatokban egyértelmûen kijelenthetõ, hogy a United jól szerepelt. Én látom, hogy José merre akarja kormányozni ezt a csapatot, és nagy sikerek várnak rájuk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!