Beharangozó: Manchester United - FC Basel

Szeptember 12-én ismét felcsendül az Old Traffordon a Bajnokok Ligája himnusza, melyre régóta vár a manchesteri publikum.


A Vörös Ördögök ellenfele az a Basel lesz, mely eddig egyáltalán nem olyan meggyõzõ a szezonban, mint a korábbi években. Jelenleg a svájci bajnokság 3. helyén áll és a hétvégén, hazai környezetben kapott ki az utolsó helyen tanyázó Lausanne gárdájától. 

 

Hiába a korábbiakhoz képest kissé gyengébb szereplés, azért a Baselt nem szabad lebecsülni, hiszen a United már több alkalommal megégette a bokáját a svájciak ellen. 2011-ben csupán Ashley Young 90. percben szerzett találatával tudta döntetlenre menteni az eredményt az akkor még Sir Alex Ferguson által vezetett alakulat, de 14 éve is csak 1-1-et ért el a United az Old Traffordon a bázeliek ellen. Az utóbbi néhány évben többször is ellátogatott Angliába a svájci bajnok, 2013 áprilisában a Spurs otthonában ért el döntetlent, az év szeptemberében a Stamford Bridge közönsége nézte, ahogy kedvenc csapatuk 2-1-re ég otthon a svájciak ellen, de 2014 decemberében az Anfieldrõl is elhoztak egy pontot. 

 

Bár hízelgõ adatok ezek a Baselre nézve, és valóban nem szabad lebecsülni senkit a Bajnokok Ligájában, ha a manchesteriek komoly terveket szövögetnek az európai porondon, úgy mindenképp három pontot kell szerezniük holnap. És miért ne lehetne megszerezni mindhárom pontocskát?!

 

 

Akik hiányozhatnak: 

 

United: Young(erõnlét), Shaw(erõnlét), Fellaini(vádli - talán bevethetõ), Bailly(eltiltás), Jones(eltiltás), Rojo(térd), Ibrahimovic(térd)

 

Basel: Vailati, Fransson, Kutesa, Oberlin

 

 

Érdekességek:

 

Ez lesz a United 21. szezonja a legrangosabb európai kupaporondon, a legtöbb szezonban a Vörös Ördögök szerepeltek az angol klubok között.

 

Paul Pogbának nem igazán megy a gólszerzés a BL-ben, eddig 32 meccse volt és csupán kétszer talált be az ellenfelek hálójába.

 

A United Mourinho ötödik csapata, mellyel indul a BL-ben. Csak Ancelotti (7), Benitez(6) és Ranieri(6) elõzi meg õt ebben az összevetésben.

 

Az utóbbi 10 BL-meccsébõl egyet sem tudott megnyerni a Basel, 4 döntetlenre futotta a 6 vereség mellett.

 

A Vörös Ördögök legutóbb a 2012/13-as szezonban kaptak ki hazai környezetben európai kupasorozatokban. Azóta 18 meccset játszottak az Old Traffordon, melybõl 14 manchesteri gyõzelemmel zárult.

 

A svájciak talán legveszélyesebb játékosa az a Ricky van Wolfswinkel, aki megfordult a Norwich-ban, és akit korábban szóba hoztak a manchesteriekkel. A holland játékos hét gólt szerzett csapata legutóbbi hat találkozóján.

 

 

Egymás elleni mérleg:

 

4 mérkõzés, 1-1 gyõzelem mellett 2 döntetlen, 8-7-es gólarány a United javára.

 

 

Eddigi mérkõzéseik egymás ellen:

 

2002-03 Basel-United 1-3
2002-03 United-Basel 1-1
2011-12 United-Basel 3-3
2011-12 Basel-United 2-1

 

 

A két csapat formája legutóbbi öt mérkõzésük alapján:

 

United: V GY GY GY D

 

Basel: GY GY D D V

 

 

Legeredményesebb játékosok:

 

United: Lukaku 5 gól, Martial 2 gól, Pogba 2 gól, Rashford 2 gól

 

Basel: van Wolfswinkel 7 gól, Bua 2 gól

 

 

 

Bajnokok Ligája, A-csoport
Manchester United - FC Basel
Old Trafford, 2017.09.12. 20:45

 

Játékvezetõ: Ruddy Buquet (FRA)

 

 

Lehetséges kezdõcsapatok:

 

United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Blind - Matic, Carrick - Mata, Pogba, Martial - Lukaku

 

Basel: Vaclik - Suchy, Akanji, Balanta - Zuffl - Lang, Elyounoussi, Schmid, Steffen - Bua, van Wolfswinkel

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

A találkozót a FanaticsTV-n és a FILMMÁNIÁN ÉLÕben nézhetitek!

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!