Manchester United 4-0 Everton

Hiába nyert 6-0-ra a City, a United beérte városi riválisát és azonos gólaránnyal az élen állnak.


Napsütéses idõben kezdõdött a mérkõzés, ami hamar nagy esõbe fordult át, ám a hazai szurkolókat nem nagyon érdekelte az özönvíz, hiszen Antonio Valencia találatának örülhettek már a negyedik percben.

 

 

Nemanja Matic tekert a jobb oldalra, a tizenhatos elõterébe épp az ecuadori elé, aki állítgatás nélkül, azonnal tüzelt, bombája pedig a kapu felsõ sarkában kötött ki, hatalmas gólt szerzett a bekk, megérdemelte már.

 

Nem igazán tudott reagálni a bekapott gólra az Everton, mely a félidõ javát saját térfelén töltötte. Így volt ez az elsõ 15 percben is, amikor alig tudták a vendégek átlépni a felezõvonalat. Többször is kellemetlen helyzetbe hozták saját kapusukat, teljes tanácstalanság volt felfedezhetõ a játékosoknál, már amikor a támadásokat kellett volna építeni.

 

A 19. percben Romelu Lukaku adott kiváló átadást Marcus Rashfordnak, akit Williams szerelt remekül, bár nem volt nehéz dolga, a fiatal angol még csak kapu felé sem akart törni igazán.

 

Egy perccel késõbb Ashley Youngnak kellett nagyot mentenie Davis elõl, majd Rooney lõtt 15 méterrõl, de a labda egy méterrel elkerülte De Gea kapuját.

 

A 26. percben Keane adta el a labdát saját térfélen, Mata azonnal kiugratta Lukakut, aki óriási lehetõséget hagyott ki.

 

Nem sokkal késõbb egy remek kontra végén Rashford bonyolódott cselekbe, amikbe elfáradt, így a helyzetnek annyi lett, pedig két társ is megjátszható lett volna - mostanában jellemzõ ez sajnos a fiatal támadóra.

 

A szünet elõtt Lukaku meglõhette volna szinte már szokásossá vált gólját, de Rashford átadása után Pickford nagyot védett, így maradt az egygólos elõny az elsõ 45 perc után.

 

A második játékrész nagy liverpooli lehetõséggel kezdõdött, Davis passza után Rooney harcolt a labdáért, végül 5 méterrõl lõhetett, De Gea azonban lábbal védeni tudott.

 

Nem kellett sokat várni a félidõ elsõ hazai helyzetére, ami Lukaku elõtt adódott, ám az utolsó pillanatban Jagielka menteni tudott korábbi csapattársa elõl.

 

Ez a félidõ sokkal kiegyenlítettebb volt, mint az elõzõ, az Everton többet került helyzetbe, mint korábban, de sem Rooney, sem Sigurdsson nem tudott túljárni De Gea eszén.

 

A legnagyobb lehetõségek így is a hazaiak elõtt adódtak, elõbb Mata szabadrúgása csattant a kapufán, majd Jesse Lingard ellen szabálytalankodott Williams, ám a Vörös Ördögök nem kaptak büntetõt. Pedig járt volna, ráadásul a védõnek már volt egy lapja.

 

 

De a 83. perc meghozta a méltó büntetést az Everton Ashley-je [Williams] számára, aki saját térfélen adta el a labdát, Lukaku kiválóan tálalt Mkhitaryan elé, aki magabiztosan lõtt a hálóba, megduplázva csapata elõnyét.

 

A végén jött a csattanó, ami majd 90 perc alatt nem ment Lukakunak, végül csak sikerült: a csatár szabadrúgása még lepattant a sorfalról,  ám egy beívelés után Lingard csúsztatása épp a belga elé került, aki közelrõl kapuba talált, 3-0.

 

A 91. percben Sandro lövését tolta kapu fölé De Gea, majd a szöglet után a hazaiak kontrázhattak, Martial két védõt bolondított meg a tizenhatos sarkánál, tolt egyet a labdán, Schneiderlin pedig becsúszva kézzel ért a játékszerbe, amiért büntetõt kapott a manchesteri alakulat. Az ítéletvégrehajtó a francia támadó volt, aki magabiztosan gurított a kapuba, ezzel beállítva a 4-0-s végeredményt.

 

 

Premier League, 5. forduló
Manchester United 4-0 Everton
Old Trafford

 

Vezette: André Marriner

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Young - Matic, Fellaini - Mata(Herrera 76.), Mkhitaryan(Martial 87.), Rashford(Lingard 61.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Smalling, Carrick

 

Everton: Pickford - Keane, Williams, Jagielka, - Martina, Schneiderlin, Gueye(Calvert-Lewin 76.), Baines - Davis(Sandro 66.), Sigurdsson, Rooney(Mirallas 82.)
Nem használt cserék: Klaassen, Besic, Stekelenburg, Holgate

 

 

Gólszerzõ: Valencia 4', Mkhitaryan 83', Lukaku 90', Martial 92'

 

Sárga lap: Bailly illetve Williams

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!