Valencia átélte a poklot

Az equadori szélsõ elmondta, kész játszani, ha felkérik.


Antonio Valencia, a Manchester United szélsõje elmondta, azt gondolta, futball pályafutása véget ért, amikor hat hónapja elszenvedte a súlyos sérülését.

A szélsõ eltörte bokáját, valamint ínszalag sérülést is szenvedett a Rangers elleni szeptemberi Bajnokok Ligája találkozón, amikor egy ártatlannak tûnõ becsúszást hajtott végre ellene Kirk Broadfoot.

Valenciát hordágyon oxigénmaszkkal az arcán vitték le és látszott, kiáll egy csont a lábából.

Ám az equadori válogatott felépült, ráadásul három hónappal korábban, mint ahogy azt az elsõdleges hírek alapján várták és elmondta, amennyiben lehetõséget kapna, kész lenne a játékra az Arsenal elleni FA kupa találkozón.

A korábbi Wigan szélsõ elmondta, a legnagyobb álma, hogy kisétálhasson a Wembley gyepére mind az FA, mind a Bajnokok Ligája döntõjén azok után, hogy szeptember óta nem lépett pályára.

"A sérülés a legrosszabbkor jött karrierem szempontjából" - mondta Vale a The Sunnak.

 


"A fájdalom félelmetes volt. Emlékszem, a bokámon egy nagy repedés volt, a fájdalom pedig akkora volt, hogy az idegeim sem nagyon bírták."

"Az egész családom szenvedett, fõleg az édesanyám. Mindannyian néztek a tévén és tõlem távolról kellett átélniük ezt a szörnyûséget."

"Hidd el, soha nem akarom látni a visszajátszást, mi is történt. Abban a pillanatban azt gondoltam, a karrieremnek vége, de az orvosok bíztattak, hogy vissza fogok térni, amitõl kicsit boldogabb lettem."

"Broadfoot azonnal elnézést kért, ami nagon jól esett. A mûtét remekül sikerült és a rehabilitávióm szintén."

Valencia különösen hálás a United lelkészének, John Boyersnek, aki fontos szerepet játszott a gyógyulásban.

A Vörös Ördögök kis fényt láthatnak az alagút végén, hogy a jobb szélsõ játékos immár felépült, fõleg azok után, hogy Nani is megsérült, valamint Park Ji-sung is az oldalvonalon kívülre kényszerül még.

Sir Alex Fergusonék fontos mérkõzések elé néznek, a Marseille elleni BL meccs után a Bolton elleni bajnoki következik, majd a Fulham és a West Ham párharcok következnek számukra. Valencia pedig kész arra, ha felkérik, beszálljon a játékba.

"A Unitednél az utóbbi hetekben még kíméltek engem, nem akartak kockáztatni, de az edzõ ha akarja, pályára lépek, mert készen állok" - folytatta Vale.

"Az az álmom, hogy visszanyerjem azt a formát, amit tavaly tudtam mutatni, valamint hogy az FA kupa és a Bajnokok Ligája döntõjében is a Wembley gyepére léphessek. Ez kiegyenlítené a sérülésem által okozott károkat."
 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!