Manchester United 2-0 Arsenal

A Vörös Ördögök bejutottak a legjobb négy közé az FA kupában, miután 2-0 arányban legyõzték az Arsenalt.


Nagy volt a tétje a mai mérkõzésnek. Nem csupán az, ki folytathatja az FA kupa küzdelmeit, hanem az is, hogy melyik csapat tud felemelkedni az utóbbi napok csalódást keltõ eseményeibõl.

A United két riválisa otthonában is vereséget szenvedett az elõzõ héten, míg az Arsenal két hete a Ligakupa döntõjét bukta el, a héten pedig a Barcelona búcsúztatta az Ágyúsokat a Bajnokok Ligájából.

Tehát mindkét csapatnak nagyon kellett a gyõzelem azért is, hogy a szezon hajrájában ne nyújtsa ki rossz sorozatát.

A gyõzelem pedig a Manchester Unitedé lett, de lássuk a részleteket!

A csapatok:

Man Utd: Van der Sar, Brown, Smalling, Vidic, Evra, Rafael Da Silva, Gibson, O'Shea, Fabio Da Silva, Rooney, Hernandez
Cserék: Kuszczak, Berbatov, Giggs, Scholes, Valencia, Obertan, King

Arsenal: Almunia, Sagna, Koscielny, Djourou, Gibbs, Denilson, Diaby, Wilshere, Arshavin, van Persie, Nasri
Cserék: Shea, Rosicky, Ramsey, Squillaci, Clichy, Eboue, Chamakh

Fél éves kihagyás után végre felépült Antonio Valencia és leült a padra, ami mindenképp kiváló hír volt a United számára.

Ferguson érdekes - talán megdöbbentõ - kezdõcsapatot küldött pályára, ám végül - mint már milliószor - kiderült, neki lett igaza.

Bár a mérkõzés elején a vendégek játszottak veszélyesebben, túlzott veszélyt azért nem jelentettek Van der Sar kapujára. A harmadik percben Ashavin bolondította meg Brownt és Smallingot, majd kicsit kisodródva balról lõtt, ám Edwinnek nem volt túl nehéz dolga, hogy fogja a labdát. Ez volt talán a bemelegítése a meccs hátralévõ részére. Mert mint kiderült utólag, volt dolga bõven.

Az Arsenal sokkal többet tartotta a labdát a mérkõzés elején, de a hazai játékosok folyamatosan támadták a labdás ellenfelet, ezzel tartva távol a kaputól a londoniakat és ezzel lassítva játékukat.

A 10.percben egy remek Gibson beadás szállt a vendég kapu elé, Rafael fejjel próbálta megjátszani Fabiot, de a védõknek sikerült menteniük.

Azonnal fordult az Arsenal, Sagna ívelt a kapu elé, de Edwin remekül leszedte a labdát a levegõbõl. Ám kigurításánál Rooney elaludt, Nasri megelõzte az angol csatárt, 23 méterrõl el is vállalt egy lövést, de nem talált célt.

A 15.percben aztán majdnem megszerezte a vezetést a United. Gibson tette ki szélre a labdát Fabionak, aki középre ívelt kiválóan a testvérének, de Rafaelnek nem sikerült hét métrrõl szemben a kapuval gólt fejelni, bólintása fölé szállt. Maradt a 0-0.

A Vörös Ördögök ezután sem igazán törekedtek labdatartásra, leginkább az Arsenal járatta a labdát a hazaiak térfelén, de nehezen tudták áttörni a védelmet.

A 24.percben Van Persie lõtt 20 méterrõl, de Edwin a helyén volt és remekül hárított. A holland csata így 1-0!

A mérkõzés eredménye is annyi lett négy perccel késõbb. Egy kiváló támadást építettek a hazaiak. Fabio kapta meg a labdát a középpálya közepén, megindult a vendég kapu felé, látta, hogy Rafael a jobb szélen felfut, egy zseniális passzal meg is játszotta testvérét, aki a tizenhatos elõterénél visszapasszolt középre az üres területre, ahol érkezett a tesó. Szenzációs volt, ahogy érezték egymást. De a támadás itt nem ért véget. Fabio az érkezõ Rooneynak passzolt, aki a kiugrani készülõ Hernandez elé ívelt egy pazar labdát. A mexikói kicsit kisodróda balról fejelt, Almunia azonban nagyot védett, de a kapu elõ ütötte a labdát, amire lecsapott Fabio megszerezve a vezetést Fergusonéknak. 1-0 a Unitednek!

 


A 33.percben két nagy lehetõség is kimaradt Van Persie révén. Remek kiugratást kapott a holland, aki balról keményen lõtt, de a jobb alsóba tartó lövését Van der Sar kitolta szögletre. A szögletet a rövid sarokra lõtték be, érkezett rá Van Persie, de fejese a jobb felsõ sarok mellett hagyta el a játékteret.

A félidõre már csak egy helyzet maradt, az Nasri elõtt adódott. A bal szélen kapott labdát, betört a tizenhatosra, Brownnal szemben találta magát, de sikerült ellõnie a labdát a védõ lábai között, ám a rövid alsó sarokba tartó lövésre nagyszerûen ért le Van der Sar.

Így maradt az egy gólos United vezetés, bár az Arsenal többet birtokolta a labdát és többet támadott, egy csodálatos kontra után a hazaiak szereztek vezetést.

És akkor amire már jó ideje várt a United közönsége: Antonio Valencia a második félisõ elõtt az oldalvonalnál állt és várta, hogy a negyedik játékvezetõ felmutassa a cserét. Fél év után ismét a pályán a United huszonötöse, Fabiot váltotta Vale!!!

Arsene Wenger a szünetben feltüzelte csapatát és látszott rajtuk, azt kérte, próbáljanak gyorsan gólt szerezni. A félidõ elején Koscielny elõtt adódott két hatalmas lehetõség. A védõ felfutott egy támadással egészen az öt és feles sarkáig, ahonnan megpróbált kapura lõni, lövése azonban nem volt a legjobb, Smallingot találta el vele, akirõl a saját kapuja felé pattant a labda, hatalmas reflex mozdulattal védett Van der Sar, majd a kipattanót Koscielny ismét kapura tette, de a holland portás talán az elõzõnél is nagyobb védést bemutatva szögletre mentett.

Gyorsan jött a válasz erre a Unitedtõl. Fordult a hazai csapat, Valencia futott el a jobb szélen, bepasszolt Rafaelnek a tizenhatos elé, aki egy kiváló csellel tisztára játszotta magát és betört a vendégek büntetõterületére, majd megpróbálta a kapu elõtt lévõ Hernandeznek belõni a labdát, a mexikói csúszott a labdáért de egy védõn felpattant az, amire Rooney érkezett és fejelt a hosszú alsó sarokba, 2-0!!!

 


Ezt követõen a játék semmit nem változott, az Arsenal jött elõre, a United próbált kontrákra játszani.

Az 57.percben Brown fejelt ki egy beadást a tizenhatos elõterére, ahol érkezett Nasri, a kipattanót egybõl kapura lõtte, Edwin ismét fogta a lövést.

Hét perccel késõbb Van Persie csavar a tizenhatos bal sarkáról a kapu jobb felsõ sarka mellé.

A 65.percben Valencia ívelt be Smalling fejére egy labdát, aki visszafejelt az elõzõ percben beálló Giggs elé, ám a walesi legenda ahelyett, hogy egybõl kapura lõtt volna 6-7 méterrõl, még talán cselezni akart, így végül szerelték.

Két percre rá Chamakh lõhetett 16 méterrõl kapura, Edwin ismét zseniálisat védett.

Sagna beadása után ismét Chamakh került helyzetbe, hét méterrõl fejelhetett, ám a holland kapus ismét hatalmas védéssel hárított. Ugyanígy tett a 78. percben Rosicky 20 méteres bombája után is a kapus.

A 80.percben majdnem 3-0 lett az eredmény. Giggs ugratta ki Rooneyt, aki jobbról lõtte be a labdát a kapu elé Hernandeznek, de a mexikói nem érte el a beadást, ám a becsúszó Djourou lábáról saját kapuja felé pattant a labda, Almunia a földön feküdve valahogy még fel tudott nyúlni a labdáért és ki tudta ütni azt. Az esetnél a védõ megsérült, úgy tûnik a kulcscsontja törött el.

Mivel kihasználta Wenger mindhárom cseréjét, így a meccs végére 10 emberre fogyatkozott az Arsenal, Djourout hordágyon vitték le a pályáról.

A végén még majdnem gólt szerzett a hazai csapat.

Elõször Valencia-Scholes összjáték után ívelt Paul egy kiváló labdát Rooneynak, aki azonban a kapuval szemben állva, 14 méterrõl ballal csúnyán mellé lõtt, majd ismét egy szenzációs Scholes átadás szállt a bal szélen lévõ Rooneyhoz, aki a középen felfutó Hernandez elé passzolt, de 8 méterrõl is sikerült a fiatal csatárnak kihagynia a szinte kihagyhatatlant.

Maradt a két gól, a hazaiak kontrái rendkívül veszélyesek voltak, bár alapjában véve talán az Old Traffordon illett volna támadóbban fellépni.

Sikerüknek köszönhetõen a Vörös Ördögök az FA kupa legjobb négy csapata közé jutottak.


Manchester United 2-0 Arsenal
Old Trafford, 74693 nézõ
Vezette: Chris Foy

Man Utd: Van der Sar, Brown, Smalling, Vidic, Evra(Scholes 80.), Rafael Da Silva(Giggs 64.), Gibson, O'Shea, Fabio Da Silva(Valencia 46.), Rooney, Hernandez
Nem használt cserék: Kuszczak, Berbatov, Obertan, King

Arsenal: Almunia, Sagna, Koscielny, Djourou, Gibbs, Denilson(Chamakh 60.), Diaby(Ramsey 72.), Wilshere, Arshavin(Rosicky 72.), van Persie, Nasri
Nem használt cserék: Shea, Squillaci, Clichy, Eboue

Sárga lap: Scoles

Gólszerzõ: Fabio 28., Rooney 49.

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Edwin Van der Sar


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!