Mourinho: Több idõ kell Shaw-nak

Jose Mourinho elmondta, Luke Shaw-nak még több idõre van szüksége ahhoz, hogy a csapatba kerüljön.


A bal bekk a Burton elleni, 4-1-re megnyert Ligakupa találkozón lépett pályára elõször ebben a szezonban azt követõen, hogy hosszú idõt kellett kihagynia sérülése miatt. 

 

Mourinho megerõsítette, hogy Shaw korábbi csapata, a Southampton ellen nem lép pályára szombaton, mert úgy érzi, a védõ - aki háromszor szerepelt eddig a tartalékok között a szezon során - abban a fázisban van, amikor még azon kell dolgoznia, hogy teljesen visszanyerje erõnlétét.

 

"Dolgoznia kell még" - nyilatkozta a menedzser a pénteki sajtótájékoztatóján. "Láttad a meccset [a Burton ellen], ugyanazt láttad, amit én. Megkérdezed, hogy játszik-e holnap? Nem, nem fog játszani holnap. Dolgoznia kell, javulnia kell."

 

"Hat hónapig nem játszott. Ha nem játszik fél évig, nem várom azt, hogy szerdán beáll, a meccs embere lesz és 45 percen keresztül fel-le rohangál. Ez csupán egy folyamat, hisz hosszú ideje nem játszik."

 

"A Premier League-ben vannak más játékosok, akik még nem voltak kezdõk és a menedzsereik azt mondják, nincsenek a legjobb állapotban. Olyanokról beszélünk, akik a PL legjobbjai közé tartoznak. Luke-nak mûtétje volt és sok idõ telt el számára foci nélkül. Nem számíthatok arra, hogy visszatér és erõs lesz a munkájában."

 

 

Azzal, hogy Shaw hétközben pályára lépett, immár a negyedik olyan játékos lett idén, akik bal bekk poszton szerepeltek Daley Blind, Ashley Young és Matteo Darmian után. A másik oldalra ott van Antonio Valencia is és Mourinho szerint kiváló lehetõségei vannak a védelem szélére.

 

"Ashley-t játszattam jobb bekként a Bajnokok Ligájában, nem Antonio Valenciát. Az utolsó mérkõzésen Darmiant tettem be, így már három játékos szerepelt jobb bekk poszton is, míg balon pályán volt Blind, Young, Darmian, Shaw és remélhetõleg néhány hét múlva Marcos Rojo is."

 

"Úgyhogy minden attól függ, mit látok az edzéseken, mit látok az ellenfelekben, így próbálom meghozni a megfelelõ döntést."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!