Manchester United 4-0 Crystal Palace

A Manchester United 4-0-ra legyőzte a Crystal Palace-t és a PL tabella élére állt. Romelu Lukaku ma is betalált, immár 10 meccsen 11 gólja van.


Esős időben kellett játszaniuk a játékosoknak, akik között ott volt Marouane Fellaini, Phil Jones és Romelu Lukaku is. Fella és Jones kisebb sérüléssel bajlódtak, míg a találkozót megelőzően olyan hírek keltek szárnyra, hogy Rom sem játszhat sérülés miatt, ám ha van is neki, csak apró sérülés lehet. Ráadásul Anthony Martial a padon ült, tehát neki sem lehet komoly problémája.

 

Kiválóan indult a meccs, már a 3. percben előnybe került Mourinho csapata; a bal szélen Rashford csinált bolondot Wardból, betört a tizenhatoson belülre, középre gurított, Lukaku nem találta el a labdát, de érkezett Juan Mata, aki 11 méterről a hálóba lőtt, 1-0 a Unitednek!

 

Nem sokkal később Cabaye jobboldali szabadrúgását fejelte meg Sakho, ám próbálkozása nem jelentett veszélyt David De Gea kapujára.

 

A Vörös Ördögök nagyszerűen passzolgattak a meccs elejétől kezdve, látszott a játékosokon, hogy nincs hiány önbizalomból. Egy ilyen zseniális passzolgatás végén Rashford gurított Nemanja Matic elé, aki 19 méterről a kapu fölé tekert.

 

A Palace a félidő első felében leginkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt, ám utána egyre feljebb tolódott és ha mást nem, legalább szögleteket sikerült kiharcolniuk. Sőt, a 30. perc után percekig képesek voltak ellenfelük térfelén adogatni. A 32. percben a Sasoknak három átadásból sikerült átjátszaniuk a manchesteri védelmet, ám Sako lövését oldalra tudta ütni De Gea.

 

A vendégek "nyomására" tökéletes választ adott a hazai gárda; egy szépen felépített támadás során Ashley Younghoz került a játékszer, aki bal szélről tekert középre, hajszálpontos labdát tálalva a hosszú kapufa elé érkező Fellaini elé, aki közelről nem is hibázott, megduplázta a manchesteri előnyt.

 

Néhány perccel később Mata szöglete után Smalling növelhette volna a hazaiak előnyét, de fejese pár centivel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két perc volt hátra a félidőből, mikor ismét Mata beadása szállt a kapu elé, Lukaku talán vállal ért a lasztiba, ami így jutott el Rashfordig, a fiatal támadó a rövid alsót célozta meg kiszorított helyzetből, de Hennessey résen volt és szögletre mentett. A sarokrúgás után megint Mata átadása után alakult ki lehetőség, ám Mkhitaryan kapásból a kapu fölé bombázott.

 

A második játékrész elején nagyon le akarta zárni a meccset a hazai csapat, sorra jöttek a helyzetek. Előbb Lukaku, majd Rashford is lőtt, de nem sikerült betalálniuk, nem úgy Fellaininek, aki a fiatal támadó szabadrúgását bólintotta közelről Hennessey kapujába. 

 

 

Young is próbálkozott, de Hennessey védett, majd a másik oldalon Sako lövése volt említésre méltó, ám komoly veszélyt nem jelentett.

 

A 63. percben Mata az ellenfél térfelén szerzett labdát, indította Lukakut, aki önzetlen akart lenni, Rashfordot azonban megelőzte Delaney és tisztázni tudott.

 

Percekkel később Matic felívelése szállt a csereként beállt Lingard felé, akit a védők eltakarítottak, Lukaku lecsapott a labdára, tolt rajta kettőt, majd a balra vetődő Hennessey mellett a jobb alsóba helyezett...volna, de tévedett néhány centit. Nagy helyzet volt.

 

A Palace legközelebb a 78. percben járt a gólhoz, ekkor Townsend szabadrúgása csupán centikkel kerülte el a hosszú alsó sarkot. Három perccel később viszont örülhettek, hogy nem nőtt négyre a manchesteri előny; Herrera ugratta ki Martialt, Hennessey azonban jól zárta a szöget és védte a francia próbálkozását.

 

Ám ami késett, nem múlt, négygólos lett a vendégek hátránya, miután Herrera forintos labdáját Martial bűvészkedte középre, ahol Lukaku állt és 6 méterről könnyedén a hálóba gurított.

 

 

Szinte már szokásosnak mondható eredmény született, a United megérdemelten nyert és állt az élre. Hazai pályán 4 bajnokiból négyet nyert a szezonban, 14 rúgott gól mellett még egyet sem kapott.

 

 

Premier League, 7. forduló
Manchester United 4-0 Crystal Palace
Old Trafford

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Young - Matic, Fellaini - Mata(Herrera 76.), Mkhitaryan(Lingard 65.), Rashford(Martial 72.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Blind, Darmian

 

Palace: Hennessey - Ward, Sakho, Delaney, van Aanholt - Milivojevic, Cabaye - Townsend, Puncheon(Riedewald 68.), Schlupp(McArthur 68.) - Sako(Ladapo 74.)
Nem használt cserék: Speroni, Kelly, Mutch, Lee

 

Gólszerző: Mata 3', Fellaini 35', 49', Lukaku 86'

 

Sárga lap: -

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!