Mata meghatározta posztját

Juan Mata meghatározta, milyen poszton is játszik a Manchester Unitednél és körvonalazta azt is, mekkora felelőssége van ennek a pozíciónak.


A spanyol játékos került az Inside United legújabb számának címlapjára, miután mélyinterjút adott a lapnak, melyben Stanley Chow egyedülálló illusztrációi is fellelhetők Matáról és csapattársairól.

 

Középpályásként és támadóként is emlegetni szokták Matát, akit a hivatalos magazin arra kért, pontosan fogalmazza meg szerepkörét.

 

"Mondhatjuk, hogy támadó középpályás" - említette Juan. "De persze most többet játszom a jobb szélen, ahonnan próbálok befelé mozogni és területet adni csapattársaimnak és azzal az átfedéssel, amit Matteo [Darmian], Antonio [Valencia] vagy Ashley [Young] ad, könnyebb a dolgom."

 

 

"Ez a fajta szabadság az, amely lehetővé teszi számomra, hogy nálam legyen a labda, ekkor érzem magam remekül. Amíg nálam a labda, sokkal jobban érzem magam, a játékom hatása nő, ez az, amit tenni próbálok. Egy ilyen támadó középpályásnak mondanám magam, aki próbálja megtalálni a réseket az ellenfél középpályásai és védői között és  létrehozni azt, amire a csapatnak szüksége van a sorok között."

 

Mata számos taktikai kérdésről is beszélt, többek között elemezte saját és csapata stílusát, valamint a Premier League-ről is véleményt mondott.

 

A 29 éves játékos, aki a Crystal Palace ellen talált be először a szezon során válaszolt arra a kérdésre is, vajon egy gólpassz ugyanolyan érzést ad-e, mint egy gól.

 

"Nem, és szerintem aki mást mond, az hazudik. Számomra a legfontosabb és a labdarúgásban a legjobb érzés a gólszerzés. Persze amikor egy nagyszerű gólpasszt adtál, amikor a csatárt olyan helyzetbe hoztad, hogy aztán a hálóba talál, az is nagyon jó érzés, de a legjobb az, amikor gólt szerzel."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United ÉLŐ

Premier League 8. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!