Mourinho értékelt

Jose Mourinho pozitív pontként értékelte a Liverpool elleni, gólnélküli döntetlennel záruló bajnokit.


A Vörös Ördögök újabb olyan meccsen vannak túl, amin gólt sem kaptak és megtartották veretlenségüket a Premier League-ben azzal, hogy Jürgen Klopp csapata ellen döntetlent értek el. Azonban az is igaz, hogy a szezon során először nem sikerült gólt szereznie a Unitednek.

 

A portugál menedzser a találkozó utáni sajtótájékoztatón nyilatkozott, majd a Sky Sports-nak is elmondta véleményét:

 

A MÉRKŐZÉSRŐL ELMÉLKEDVE
"Az első félidőben sokat volt nálunk a labda és végig kompaktak voltunk. A második játékrészben csak néhány lövésünk volt. Nagyon erős középpályával játszottak egész 90 percen át Cannal, Wijnaldummal és Hendersonnal, de a második félidőben nem volt senki a padon, akivel meg tudtam volna változtatni a játék menetét. Úgy gondoltam, tartanak a kontráinktól. Megpróbáltam javítani a támadószekciót, ahol meglephettem volna őket, de nagyon szervezettek maradtak a középpályán. Vártam arra, hogy Klopp még jobban megtörje a játékot, de nem hagyta. Egy pont ebben a hosszú maratonban? Egy pont az Anfielden, rendben van."

 

KEVÉS LEHETŐSÉG A PADON
"Jó volt ma az ellenfél, de mi a saját játékunkat játszottuk. Az első játékrészben volt néhány nagyon jó lehetőségünk és kézben tartottuk a találkozó menetét. A második 45 percben Matic fáradt, de nem volt megoldásom a padon. A cseréimmel megpróbáltam több dinamikát vinni a támadásainkba, de valójában elvesztettük az erőt, energiát és az irányítást."

 

A CSAPATOK SZEMLÉLETMÓDJA
"Klopp jól dolgozott. Nem hagyta, hogy megtörjön a lendület. Lingard és Rashford erre várt, de nem történt meg. Védekezés szempontjából nagyon jók voltak. Az egyetlen esélyem, hogy megváltoztassam a játék menetét az volt, hogy olyan játékosokat küldök fel, akik komoly sebességgel rendelkeznek és talán ezért megváltoztatják a felállásukat, de nem tették. A második félidő olyan volt, mint egy sakkjátszma, de az ellenfél nem nyitotta meg az ajtót, hogy megnyerjem az összecsapást."

 

 

TAKTIKAI BETEKINTÉS
"Három pontért jöttünk, de a szünet után nehézségekbe ütköztünk. Vártam, hogy Jürgen több támadót tegyen fel, de tartotta magát a három középpályáshoz, amivel kézben tartotta a meccset. Nekem pedig csak Herrera és Matic volt. Amikor felküldtem Rashfordot és Lingardot, azt vártam, hogy változtatni fog, de maradt a három középpályásnál, ami azt jelentette, hogy a középpályán erősebb volt. Olykor vártam a csapatomra, hogy tegyen valamit, de én nem tudtam csinálni semmit úgy, hogy nem volt középpályás a padon."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!