Lukakut nem érdeklik a kritikák

Romelu Lukakut nem érdeklik azok a kritikák, amelyek szerint ő képtelen gólt szerezni a Premier League top 6 csapata ellen, elmondása szerint a felé meglévő magas elvárásokkal együtt járó nyomást pedig "élvezi".


Mióta megérkezett a Premier League-be, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham ellen lejátszott 57 mérkőzésén Lukaku csak 15 gólt tudott szerezni. 

 

A belga válogatott csatár legutóbbi 24 bajnoki góljának több mint felét a mérkőzések utolsó 10 percében szerezte - amely okán sokan úgy tartják, ő csak a gyorsabban elfáradó, gyengébb ellenfelek ellen képes bizonyítani, a legmagasabb szinten nem.

 

"Tudom, hogy a velem kapcsolatos elvárások nagyon magasak, de ez olyan dolog, amelyet kimondottan élvezek" - kezdte Lukaku.

 

"Amikor az Evertonnál játszottam, akkor teljesen más gondolkodással álltunk hozzá a mérkőzésekhez. Néha nagyon nehéz volt bizonyos csapatok ellen, amikor nem a győzelem megszerzése lebegett a szemünk előtt és nem igazán alakítottunk ki helyzeteket."

 

"Most viszont már egy olyan csapatnál játszom, amely a nagy csapatok ellen is győzni akar, úgyhogy szerintem ez a helyzet mára megváltozott körülöttem."

 

 

A 24 éves támadó úgy érzi, rögtön az első manchesteri tétmérkőzésén bizonyította, hogy képes betalálni a nagy csapatok ellen is, miután augusztusban ő szerezte a Real Madrid elleni elveszített Szuperkupa finálén csapata szépítőtalálatát Szkopjében.

 

"Az volt az a mérkőzés, amikor mindenki árgus szemekkel engem figyelt, és azon gondolkodott, 'vajon képes lesz rá?'. Az a mérkőzés megszabadított milyen ilyen belső szorongástól" - tette hozzá.

 

"Számos csatár hagy ki nagyobb helyzeteket nálam, de velem kapcsolatban akkor is mindig megy a szóbeszéd, hogy 'Rom ezt meg azt csinálta'."

 

"Ez egy olyan szint, amelyet magamnak határoztam meg. Az ilyen esetek előfordulnak a futballban, teljesen nyugodtan kezelem ezeket."

 

Mióta a nyár folyamán az Evertontól a Manchester Unitedhez igazolt, Lukaku 13 klub és válogatott szintű mérkőzésén 16 alkalommal tudott eredményes lenni. 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!