Mata blogja: Izgalmak Európában és jó emlékek

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában ezúttal a Liverpool elleni rangadó mellett az előttünk álló hét két mérkőzése is terítékre kerül.


Üdv mindenkinek,

 

Ellentétben az elmúlt hetekkel, ezúttal nem kezdhetem úgy a posztomat, hogy egy győzelemről írhatok nektek, de továbbra is optimista vagyok és azt hiszem, hogy erre minden okom meg is van. Egy szép őszi szabadnap végén írok nektek, amely ideálisnak bizonyult a kikapcsolódáshoz. Esetemben ez egy nagy sétát jelentett a Peak Districten, amely Anglia egy olyan része, amelyet mindenkinek bátran ajánlok, emellett pedig nincs is messze itthonról ... Az Anfileden szombaton elért döntetlen a csapat munkájának és szilárdságának eredménye. Természetesen győzni szerettünk volna, de a körülmények tekintetében a döntetlen se rossz eredmény. Szereztünk egy pontot, ezúttal se kaptunk gólt, most pedig már a Bajnokok Ligájára koncentrálunk.

 

Szerdán az Estadio da Luzba látogatunk a csoportkör harmadik fordulójában. Szeretnénk folytatni a jó formánkat azt követően, hogy sikerült hat nagyon értékes ponttal kezdenünk az első két mérkőzésen. Személy szerint a Benficaról jó emlékeket őrzök. 2012-ben már játszottam ellenük a Bajnokok Ligája negyeddöntőt, és abban a szezonban abban a szerencsében volt részem, hogy meg is nyertük a sorozatot a Chelsea-vel. A következő évben, 2013-ban pedig az Európa-liga döntőjében kerültünk velük szembe az Amsterdam Arenaban, ahol szintén győzni tudtunk. 

 

A jó emlékek ellenére nem szeretném túlzottan elbizakodni magamat. Ők egy nagyon jó játékosokkal és hatalmas szurkolótáborral rendelkező csapat. Nekik pontokra lesz szükségük, nekünk pedig minden tőlünk telhetőt meg kell majd tennünk azért, hogy pozitív eredményt tudjunk majd elérni. Végül is ez a Bajnokok Ligája, ahol a legjobb csapatokkal kell megküzdeni, ha messzire akar az ember eljutni.

 

A hétvégén ismét a Premier League-ben lesz majd jelenésünk, sorozatban harmadik idegenbeli mérkőzésünkön, ezúttal a Huddersfield Town ellen. Még soha nem játszottam a stadionjukban, úgyhogy egy újabb elemmel bővülhet majd a 'Matamundi'. Ott majd ismételten harcra készen kell pályára lépnünk, de az az igazság, hogy erre eddig egyszer se lehetett panasz a szezon során, éppen ezért írtam korábban, hogy optimista vagyok.

 

Közben Spanyolországban egyre szorosabbá válik a bajnoki címért folytatott harc, miután a Barcelona két pontot hullajtott az Atletico elleni meccsen. Saúl remek góljával a hazaiak szereztek vezetést, és Valverde legénységének a mérkőzés végéig nagyon keményen kellett küzdenie az egyenlítésért. A Valencia és a Real Madrid is nyerni tudott a hétvégén, úgyhogy csökkenteni tudták hátrányukat az éllovassal szemben. Továbbra is nagy érdeklődéssel fogom követni a La Liga eseményeit.

 

Szomorú módon horrorisztikus képek láttak napvilágot a galíciai és asztúriai erdőtüzekről, amelyek számos ember életét kioltották. Nagyon remélem, hogy az eső segíteni fog majd a tűz ellen vívott harcban, amely nagyon sűrűn lakott területeket is veszélyeztet. Emellett azt is szeretném, ha a hatóságok megtalálnák azokat az embereket, akik ezért felelősek.

 

 

Örömmel számolhatok be róla, hogy a Common Goal kezdeményezésünkhöz újabb személyek csatlakoztak Dennis Aogo, Alex Brosque és Julian Nagelsmann személyében; három fantasztikus "igazolás", akik segíthetnek abban, hogy a Common Goal világszintű szerveződéssé válhasson. Köszönet nekik azért, hogy a kezdeményezésünk elérte már Ausztráliát is, és hogy már van menedzserünk is :-) A következő napokban újabb neveket jelenthetünk be számotokra. Nagyon izgatottak vagyunk.

 

Mára ennyi lett volna. Remélem pozitív eredménnyel térhetünk vissza a héten a Bajnokok Ligája porondjára. Legyen szép hetetek.

 

Ölelés,

 

Juan


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Benfica - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!