Mourinho: Nem sírok a sérültek miatt

José Mourinho szerint a Manchester United határozott védekezését csak azért tekintik "bűnnek" egyesek, mert a többi menedzserrel ellentétben ő nem takarózik sok sérült játékosával.


Annak ellenére, hogy a Premier League listavezető Manchester Cityvel szemben két pontos a hátrányuk, és hogy karnyújtásnyira vannak a Bajnokok Ligája csoportköréből való továbbjutástól, negatív légkör uralkodik mostanság a Manchester United háza táján.

 

Mourinho taktikáját széles körből kritizálták a szombati, elképzelés nélküli játékot hozó Liverpool elleni gól nélküli rangadót követően, azt pedig csak nehezen lehetne állítani, hogy Lisszabonban más lett volna a csapat játékának képe, miután nyögvenyelősen sikerült 1-0-s győzelmet aratni az egész mérkőzés során a manchesteri kaput el sem találó Benfica ellen.

 

Szezonbeli 13 tétmérkőzésén ez volt a Vörös Ördögök kilencedik mérkőzése, amelyet kapott gól nélkül hoztak le, ennek kapcsán pedig Mourinho nem tudja megérteni azt a negatív hangulatot, amely csapatát övezi.

 

"Nem mintha sok ilyesmit olvasnék, de néha amikor olvasom a sajtót - nem csak az angolt, de a portugált is - az az érzésem támad, hogy bűn a határozott védekezés" - kezdte Mourinho.

 

"Pedig nem az."

 

"Azért tudtuk irányításunk alatt tartani a mérkőzést, mert megfelelően védekeztünk."

 

Később arról kérdezték, szerinte igazságtalanok-e velük szemben azok, akik a Unitedet védekező felfogású csapatként emlegetik.

 

 

"Tudják, más játékosokkal és más menedzserrel előfordulhat, hogy ez megváltoztatna valamit, de ez nem a mi problémánk" - tette hozzá.

 

"És van még egy másik helyzet is, amiért talán én vagyok a hibás: soha nem beszélek a sérülésekről."

 

"A többi menedzser csak sír és sír, amikor valamelyik játékosa megsérül. Én viszont nem sírok."

 

"Szerintem az a megfelelő megoldás, hogy ilyenkor figyelmen kívül hagyom, ha egy játékos megsérül és azokra a játékosokra koncentrálok, akik bevethetőek. Ezzel önbizalmat adok azoknak, akik játszani tudnak."

 

"De ha sóhajtozni és siránkozni szeretnék, mint mások, akkor azt a következő öt percben is megtehetném."

 

"Ott van [Zlatan] Ibrahimovic, [Paul] Pogba, [Marouane] Fellaini és [Marcos] Rojo - sírhatnék miattuk, de nem teszem, abból főzünk, amink van."

 

"A Liverpool elleni meccsre mindössze két középső középpályással utaztunk el, a kispadra egyet se tudtam leültetni."

 

 

"Ma ugyanez történt. Egy fiatal játékost hoztunk be csereként, ahogyan a Benfica is tette, mert nem volt más választásom."

 

"Beállítottam Scott McTominayt, aki ugyanolyan korú, mint a Benfica fiataljai, de a Premier League egy teljesen más kávéház. Nagyon nehéz."

 

"De megismétlem, 12 mérkőzés, 10 győzelem, 2 döntetlen, 9 kapott gól nélküli mérkőzés. Nem vagyunk rosszak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!