Smalling: Kevesen tudnak csak megállítani minket

Csak kevés csapat lesz képes arra a szezon során, hogy megakadályozza a góllövésben a Manchester Unitedet, állítja Chris Smalling.


A Premier League 2. helyéről várhatja a szombat délutáni Huddersfield Town elleni bajnokit a United, miután a bajnokság első nyolc fordulójából hat mérkőzést megnyertek, így két pont hátránnyal követik a listavezető Manchester Cityt.

 

Mindazonáltal José Mourinho csapatát heves kritikával illették a múlt szombati, Liverpool elleni rangadón látott játékstílusuk miatt, és ebben a szezonban először az Anfield Roadon nem tudtak gólt szerezni a Vörös Ördögök.

 

Ennek ellenére Smalling védelmébe vette csapata konzervatív taktikáját, amelyet a Mersey-partiak ellen láthattunk tőlük.

 

"Mindenki láthatja, hogy milyen támadóink vannak, de emellett nekik is kell védekezniük, például amikor a Liverpool nyomás alatt tart minket" - kezdte a Soccer Saturdaynek.

 

"De mi jól összetartottunk. Tudjuk, hogy ha megvannak a helyzeteink, amik gyakrabban fordulnak elő, mint nem, emellett pedig képesek vagyunk kapott gól nélkül vagy nagyon jó védekezéssel lehozni egy mérkőzést, akkor 10 alkalomból kilencszer megnyerjük a mérkőzést, mert nem sokan képesek megállítani minket a gólszerzésben."

 

 

"Gyakrabban fordul elő, mint nem, hogy mi vagyunk az a csapat, amely támad és vezetést szerez, mert általában nálunk van a labda, és szisztematikusan passzolgatva kitudjuk játszani az ellenfelünket."

 

"Gyakrabban történik meg az is, hogy amikor vezetést szerzünk, és az ellenfelünk kitámad, nem mi kapunk gólt, hanem megszerezzük a második, vagy akár a harmadik és negyedik gólunkat is. Az utolsó 20 percben több csapatot is így győztünk le nagy arányban."

 

"Viszont a feladat mindig előttünk tornyosul, hogy ezeket a csapatokat előbb megtörjük."

 

A Huddersfield Town védelmének ma délután egy emberre mindenképpen kiemelten oda kell figyelnie, ugyanis Romelu Lukaku, aki bár nem tudott a Liverpool hálójába betalálni, jelenleg vezeti a Premier League góllövőlistáját 7 találatával.

 

"Egy kicsit olyan, mint Zlatan Ibrahimovic. Vele is olyan a játékunk, hogy egy magas, erős csatárra játsszuk fel a labdákat, ő pedig azokat kegyetlen formában vagdossa a kapuba. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy nálunk játszik ő és Zlatan is, amikor majd visszatérhet" - tette hozzá Smalling.

 

"Ő olyan játékos, aki szeret befutni a védők mögé, szeret játékban lenni. Mindig azt érzékelteti velünk, hogy be kell játszanunk a szabad területekre neki a labdát, mert ilyen helyzetekben sokkal esélyesebb arra, hogy megverje a védőjét, minthogy elvegyék tőle a labdát."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Huddersfield Town - Manchester United

Premier League 9. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!