Huddersfield 2-1 Manchester United

Szakadó esőben minden átütőerőt nélkülöző játékot mutatva a United kikapott az újonc Huddersfieldtől.


A hazai alakulaton jól látszott, hogy elsősorban a kontrákat szeretnék erőltetni, ezért vissza is álltak saját tizenhatosuk elé, azt próbálták védeni és az ott megszerzett labdákból indulni. Közben a United a szélen erőltette a támadásokat, főleg bal oldalon volt aktívabb a támadójáték.

 

Az első helyzet mégsem egy beadás után született, hanem egy felívelt labdából, amit Lukaku jól fedezett, majd kapura lőtte, ám Lössl hárítani tudott.

 

A 7. percben Martial és Smith kakaskodott egymással, amiért a játékvezető sárga lapokat osztott nekik. A francia támadó igen feszült pillanatokat élt meg, a lapja után volt még két szabálytalankodása is, mindenképp higgadtabbnak kellett lennie, különben idő előtt ment volna zuhanyozni.

 

Úgy tűnt, a United kezében a meccs, több esetben is sikerült beadásokat küldeni a kapu elé, ám a hazai védelem remekül állt a lábán. Aztán öt perc alatt minden megváltozott: két egyéni hiba két bekapott gólt jelentett. Az elsőnél Mata hibázott, amiből Mooy indult meg, majd Ince lőtt, azt még De Gea védeni tudta, de a kipattanót Mooy bevágta. A második gól előtt egy kirúgást nézett be a Jones helyére beálló Lindelöf, Depoitre köszönte szépen, elment a kapus mellett és az üres kapuba gurított.

 

A kétgólos hátrány még görcsösebbé tette a manchesterieket, akik közül többen is bőven tudásuk alatt teljesítettek. Mourinhónak mindenképp változtatnia kellett, amit a szünetben meg is tett, behozta Mickit és Rashfordot is.

 

A két csere kicsit felgyorsította a manchesteriek játékát, de még mindig nem volt elég a tempó ahhoz, hogy a védelem mögé tudjanak kerülni sorozatosan. Sőt, igazán komoly lehetőség is csak egy volt a félidő első 30 percében, ekkor Young beadását Herrera csúsztatta meg, de Lössl nagyot védett.

 

A 78. perc végre gólt hozott; Lukaku indult meg a félpályáról jobb szél felé, a szögletzászlónál járt, majd visszafordult és remek beadást tekert középre, ahol érkezett Rashford és a kapuba fejelt, szépített a United.

 

A csapat próbálkozott, de a Terrierek kiválóan védekeztek, bár az utolsó percben talán ha nem Smalling kerül helyzetbe, hanem egy támadó, akkor kiegyenlített volna a gárda, de végül nem sikerült pontot menteni, így a Manchester United elszenvedte első vereségét a Premier League idei szezonjában.

 

 

Premier League, 9.forduló
Huddersfield 2-1 Manchester United
John Smith's Stadium

 

Vezette: Lee Mason

 

 

Huddersfield: Lössl - Löwe, Schindler, Zanka, Smith - Hogg, Williams - Ince(Malone 93.), Mooy, Kachunga(Van La Parra 39.) - Depoitre(Mounie 70.)
Nem használt cserék: Coleman, Sabiri, Cranie, Hadergjonaj

 

United: De Gea - Valencia, Jones(Lindelöf 23.), Smalling, Young - Herrera, Matic - Lingard, Mata(Mkhitaryan 46.), Martial(Rashford 46.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Blind, Darmian, McTominay

 

Gólszerző: Mooy 28', Depoitre 33' illetve Rashford 78'

 

Sárga lap: Smith, Schindler, Mooy illetve Martial, Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!