Mi lesz veled Luke Shaw?

Luke Shaw kapcsolata menedzserével, José Mourinhoval odáig fajult, hogy a baloldali védő attól fél, karriere gyakorlatilag véget ért a Manchester Unitednél.


Úgy tudni, hogy Mourinho elégedetlen Shaw hozzáállásával, annak ellenére, hogy a játékos úgy hiszi, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy bizonyítson a portugálnak. A 22 éves játékos konkrétan attól fél, hogy már nem fog értelmezhető mennyiségű lehetőséget kapni arra, hogy a felnőtt csapatban szerepelhessen.

 

Shaw tagja volt a Manchester United nyári felkészülési túráján résztvevő keretnek az Egyesült Államokban, ahol bokaszalag sérülését követően egyéni edzésprogramon vett részt. A védő, aki 2014-ben debütálhatott az angol felnőtt válogatottban, szándéka szerint szerette volna visszaverekedni magát Mourinho kegyeibe, aki azonban nem érzi úgy, hogy Shaw eleget tett volna ahhoz felépülése óta, hogy a kezdőcsapatban számítson rá.

 

Az egykori Southampton játékos eddig kétszer kapott szerepet a Vörös Ördögök színeiben, mindegyik alkalommal csereként a Ligakupában. Ezek közül a másodikra tegnap este, a Swansea City ellen 2-0-ra megnyert idegenbeli mérkőzésen került sor. Míg Shaw ekkor csak 3 percet kapott Mourinhotól, addig a 19 éves Axel Tuanzebe, aki eddig mindössze öt felnőtt mérkőzésen játszott a manchesterieknél, és ebben a szezonban még egy percet se kapott a felnőtt csapatban, kezdőként végigjátszotta a találkozót. 

 

 

Shaw jelenleg számba veszi lehetőségeit, azonban a januárban újra megnyíló átigazolási időszakban a távozása, legalábbis véglegesen, valószínűtlen. 

 

Áprilisban Mourinho nyíltan megkérdőjelezte Shaw képességeit, azt állítva, hogy a játékos messze elmarad csapattársai mögött és még a kispadra való leültetését is nehéz lenne igazolni. 

 

"Nem összehasonlítható az, ahogyan edz, az elkötelezettsége, a koncentrációja, az ambíciója a többi társával. Nem tudom összehasonlítani. Messze elmarad tőlük" - nyilatkozta Mourinho április 1-én, azt követően, hogy a West Bromwich Albion elleni bajnoki még a meccsnapi keretbe se került nevezésre.

 

Shaw-t még Mourinho elődje, Louis van Gaal szerződtette 2014 nyarán 27 millió font körüli összegért, amely akkor világrekordnak számított egy tinédzserkorú játékosért. Van Gaal még azon a nyáron arról számolt be, Shaw túlsúlyosan érkezett az amerikai edzőtáborba, ezt pedig súlyos sérülések követték.

 

Ezek közül a legrosszabb 2015. szeptemberében érte, amikor egy PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen kettős lábtörést szenvedett, amely okán a szezon hátralévő részét is kihagyni kényszerült. 

 

Az előző szezonban visszatérhetett, de csak 20 mérkőzés jutott számára a felnőtt csapatban, amelyek közül utoljára kezdőként április 30-án, éppen a Swansea City ellen lehetett a pályán, ahol bokaszalag sérülés miatt kellett lecserélni. 


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!