Akadémia: 80 éve a klub szolgálatában

1937. október 30., azaz éppen napra pontosan 80 éve minden egyes meccsnapi keretében volt saját nevelésű játékos a Manchester United felnőtt csapatánál.


A klubnál büszkék arra, hogy elérték ezt a mérföldkövet, azt követően, hogy a szombaton 1-0-ra megnyert Tottenham Hotspur elleni bajnoki rangadón az akadémián végzettek közül Marcus Rashford, Jesse Lingard és Scott McTominay is helyet kapott José Mourinho 18 fős meccsnapi keretében. 

 

Mivel a felnőtt csapat keretének Joel Pereira, Timothy Fosu-Mensah és Paul Pogba is tagja, így valószínűleg ez a sorozatos rekord nem fog egyhamar megszakadni.

 

Lenyűgöző módon 1937. október 23-án, egy Sheffield Wednesday elleni bajnokin fordult elő utoljára, hogy nem volt saját nevelésű tagja a klub meccsnapi keretének, akkor Walter Crickmer Unitedje 1-0-s győzelmet aratott hazai pályán.

 

Azóta a klub világhírnévre tett szert saját nevelésű játékosai révén, akik közül talán a Busby bébik a legnevesebbek, de nem szabad megfeledkeznünk a '92-es korosztályról se, amelybe olyan játékosok tartoztak, mint Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham, Gary Neville, Nicky Butt és Phil Neville. 

 

 

Az akadémia szerves része a klub működésének, a jelenlegi játékoskeret tagjai közül pedig Jesse Lingard az egyike azoknak, akik korábban a helyi utánpótlásnevelő bázisban pallérozódtak. Jesse szombaton 97. alkalommal ölthette magára a Vörös Ördögök felnőtt csapatának mezét a Spurs ellen, az angol válogatott játékos szerint pedig kiemelten fontos, hogy a klub akadémiájának tradícióját a jövőben is megtartsák.

 

"Ez hatalmas" - mondta Lingard múlt pénteken.

 

"Egy csapat életében mindig jót jelent, ha vannak helyi, vagy a klub akadémiájáról kikerülő játékosok, akik együtt játszanak a tapasztaltakkal. Jelen pillanatban pont egy nagyon jó elegy áll rendelkezésünkre ebből a szempontból."

 

"Egyértelműen büszkeséggel tölt el, hogy a klub ranglétráját megmászva jutottam el a felnőtt csapatig. A Manchester United szurkolójaként felnőve számomra mindig igazán nagy megtiszteltetés, hogy magamra ölthetem a csapat mezét. Amikor rajtam van a vörös mez, mindig a lehető legkeményebben, 100 százalékos teljesítményt nyújtva akarok játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!