Manchester United 2-0 Benfica

A United továbbra is hibátlan a BL-ben, ezúttal a Benficát győzte le hazai környezetben.


A meglepettség legapróbb jelét sem lehetett látni a portugálokon, akik labdabirtoklásban és helyzetek számában is ellenfelük fölé nőttek a félidő első felében. Samaris és Goncalves is próbálkozott, de De Gea a helyén volt és nagyszerűen hárított.  

 

A vendégek fölénye ellenére is a United állt közelebb a gólhoz, hiszen Martial a 14. percben büntetőt végezhetett el, ám jobb alsóba tartó labdáját Svilar szögletre tolta. Nem volt jó büntető!

 

Hazaiak közül a francia szélső nagyon sokat vállalt, de rengeteg hibás döntést hozott, míg Lukaku alig jutott labdához, így a manchesteri támadógépezet igencsak akadozott. Ennek egyik eredménye volt az is, hogy Mourinho egy idő után néhány percre megcserélte Lingardot és Matát a pályán.

 

Szinte már úgy tűnt, hogy gólnélküli első 45 percet látunk, amikor Lukaku átadása után Matic lőtt 28 méterről, lapos próbálkozása a kapufa tövéről visszapattant, de épp Svilar hátára, majd onnan a hálóba. A fiatal kapusnak nincs szerencséje a Vörös Ördögökkel.

 

 

Fordulás után kellett egy kis idő, mire a csapatok bemelegedtek; először Mata lőtt, majd Martial cselezgetett, de a francia szélső megint túl sok cselbe bonyolódott.

 

A túloldalon Jimenez lövését fogta De Gea, majd Goncalves távoli bombáját szedte ki a bal felsőből.

 

A félidő felénél Bailly akart Smallinghoz passzolni, de nagyon pocsék kivitelezés lett belőle, Jimenez lecsapott a játékszerre, de az utolsó pillanatban az angol védő menteni tudott, megmentve csapatát a góltól.

 

Próbálkozott a United is, Lukaku is egyre többet játszott, de leginkább mezőnyben mutatott hasznos játéka jött elő ezen a napon.

 

Mourinho lecserélte Martialt, helyére Rashford érkezett, aki gyorsan össze is hozott egy tizenegyest, amit Blind lőtt kegyetlenül a kapuba, 2-0 a Unitednek!

 

 

A 88. percben Salvio fejese emelte meg a hazai drukkerek pulzusszámát, ám De Gea gyorsan lecsillapította azt.

 

A Vörös Ördögök 4 meccs után 12 ponttal állnak a tabella élén, hat ponttal megelőzve a második helyen álló bázelieket.

 

 

Bajnokok Ligája, A-csoport
Manchester United 2-0 Benfica
Old Trafford, 2017.10.31. 20:45


Játékvezető: Gediminas Mazeika (LTU)

 

United: De Gea - Darmian, Bailly, Smalling, Blind - Matic, McTominay - Mata(Herrera 67.), Lingard(Mkhitaryan 46.), Martial(Rashford 75.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Shaw, Lindelof, Young

 

Benfica: Svilar; Douglas, Jardel, Dias, Grimaldo(Eliseu 64.); Pizzi(Jonas 78.), Fejsa, Samaris; Salvio, Jimenez(Seferovic 74.), Goncalves
Nem használt cserék: Cesar, Lopez, Cervi, Zivkovic

 

Gólszerző: Svilar 45' (öngól), Blind 78' (11-es)

 

Sárga lap: Lingard, Bailly illetve Dias, Salvio, Samaris

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!