Mata semmit nem vesz biztosra

Juan Mata hosszú utat tett meg 2006-os bemutatkozása óta, de úgy érzi, profi szemlélete biztosította, hogy még mindig fiatalnak érzi magát.


A 29 éves spanyol több, mint egy évtizede mutatkozott be a Valenciában, 2014-ben pedig a Chelsea-től érkezett a Manchester Unitedhez, ahol 157-szer szerepelt eddig. Az Inside United legújabb számában megjelenő interjúban arra kérték, vonjon mérleget eddigi pályájáról.

 

Mikor arról kérdezték, hol látja magát karrierjében, a támadó nevetve így felelt: "Féltávnál! Nos, őszintén szólva, gyorsan eltelt ez az idő. 18 évesen a Real Madrid második csapatánál mutatkoztam be, majd 19 évesen az élvonalban is játszhattam, akkor már a Valenciában. Tíz év igazán gyorsan eltelt."

 

"Repül az idő, mint általában, de a labdarúgásban még jobban. De fiatalnak látom magam, a testem jó állapotban van, mint ahogy az elmém is. Éhes vagyok arra, hogy továbbra is élvezettel űzzem ezt a sportot. Úgyhogy reményeim szerint még évekig focizhatok."

 

 

A támadó középpályástól azt is megkérdezték, milyen tanácsot adna karrierje elején járó, tinédzser Matának: "Azt, amit mondtam. Csak próbálja élvezni az egészet, legyen profi, vigyázzon a testére, hiszen az az eszközöd arra, hogy magas szinten teljesíts évekig."

 

"Nagyon fontos az is, hogy semmit ne vegyen magától értetődőnek. Minden nap úgy ébredjen fel, hogy azt érezze, szerencsés és kiváltságos, majd motiváltan menjen edzésre, hiszen egy másodperc alatt megváltozhat minden. Úgyhogy semmit ne vegyen biztosra, főleg a labdarúgásban!"

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!