Mata blogja: A fordítás karaktere

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában ezúttal a Newcastle elleni győzelem, és az előttük álló sűrű időszak szolgáltatta a témát.


Üdv mindenkinek,

 

Múlt szombaton nagyon jól tudtuk megkezdeni az egészen karácsonyig tartó mérkőzés maratonunkat, amely olyan mérkőzésekkel lesz teletűzdelve, ahol csak a maximális erőfeszítés érhet majd győzelmet számunkra. Ezt figyelembe véve az a tény, hogy olyan játékosok térhettek vissza közénk, mint Paul, Ibra és Marcos, nagyszerű hír a csapat számára, mivel az egész keretünkre szükségünk lesz ahhoz, hogy a lehető legjobb teljesítményükkel tudjunk előrukkolni minden sorozatban, ahogyan arra eddig is törekedtünk. Nagyszerű volt újra a pályán látni őket, különösen Marcost és Ibrát, azután, hogy milyen hosszú ideig nem voltak bevethetőek. Nagyon keményen dolgoztak azért, hogy visszatérhessenek és megérdemlik, hogy egy nagyszerű szezont produkáljanak. Biztos vagyok benne, hogy mindketten nagy segítségünkre tudnak majd lenni az elkövetkezendő hónapokban. 

 

Az igazság az, hogy a múlt szombati győzelmünk nagyon különleges volt, mert ez volt az első fordításunk a szezonban. Eddig a legtöbb mérkőzésen, amelyiken mi szereztük az első gólt, győzni is tudtunk. A Newcastle ellen azonban mi kerültünk hátrányba, amelyet követően fordítanunk kellett, az pedig, ahogyan ezt sikerült véghez vinnünk, a legjobb bizonyítéka a csapat ambícióinak és karakterének. A Newcastle egy kemény ellenfél, egy jól összerakott csapat, remek játékosokkal, de nekünk sikerült egy olyan teljesítménnyel legyőznünk őket, amelyből az egész csapat kivette a részét.

 

 

Most hét napon belül három mérkőzés vár ránk olyan csapatok ellen, akik nem hagynak majd számunkra lehetőséget a pihenésre. Először Svájcba, a Basel elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre utazunk. Ők jelenleg a csoport második helyén állnak, pontegyenlőséggel a CSZKA-val, amely egyértelművé teszi azt, hogy milyen fontossága lesz ennek a mérkőzésnek számukra, ahogyan nekünk is: mi vagyunk a Manchester United és eltökéltek vagyunk, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy kőkemény és kiélezett összecsapásnak nézünk majd elébe. 

 

Ezt követően a Brighton látogat majd az Old Traffordra, ahol barátom, Bruno Saltor is játszik. Személyükben egy újabb feljutó csapattal nézhetünk majd farkasszemet, akik eddig remekül állják a sarat a Premiershipben. Tudjuk, hogy minden egyes csapat kemény; ezt az előző szezonban is megtapasztalhattuk. Egy győzelem nagyon fontos lenne ahhoz, hogy megerősítést nyerjen az, amiről már a szezon legeleje óta írok itt a blogomban.

 

A spanyol futballal kapcsolatos szokásos áttekintésemet a Valencia méltatásával szeretném kezdeni, amely klub nagyon fontos szerepet játszott játékoskarrierem elindulásában, és ahol a már fentebb említett Brunoval is találkoztam. Marcelino csapatának idei megbízhatósága lenyűgöző. Angliában is sokat kérdeznek engem róluk, és boldogan válaszolok is, mert érzem, hogy a Valencia újra versenyképes csapat, amely képes lehet bárkit legyőzni, emellett pedig a közönség is nagyon büszke a csapatára. Következő mérkőzésük a listavezető Barcelona ellen lesz. Egy győzelem lehetőséget nyújtana számukra az álmaik továbbszövögetéséhez. 

 

A forduló csúcs rangadója a madridi derbi volt, amelyet először rendeztek az Atletico vadonatúj stadionjában. A gól nélküli döntetlen ellenére jó mérkőzés volt, az eredmény értelmében a Barcelona viszont újabb két ponttal elhúzott mindkét fővárosi alakulattól. Valverde együttese nem tud hibázni. Még csak novembert írunk, és máris óriási előnyt építettek ki az őket üldözőkkel szemben, viszont azt nem szabad elfelejteni: a szezon mindenki számára hosszú még. Ahogy Spanyolországban, úgy Angliában is.

 

Mostanra ennyi lett volna. A következő hetekre nagyon erősnek kell lennünk, mert rengeteg lenyűgöző feladat áll előttünk.

 

Legyen szép hetetek. Ölelés,

 

Juan


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

FC Basel - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!