U23: United 2-1 Bilbao

A Premier League International League Cup második fordulójában Ricky Sbragia legénysége James Wilson és Ethan Hamilton góljaival újabb győzelmet aratott annak ellenére, hogy a félidőben Gorka Guruzeta góljával még a baszkok vezettek.


Marcos Rojo az első 45 percet a pályán töltötte, ezzel megkezdve az áprilisi térdsérüléséből való visszatérést.

 

A házigazda aktívan kezdte a mérkőzést, előbb Wilson lőtt nem sokkal a felső léc fölé nehéz helyzetben, később Hamilton lövését védte a rövid saroknál Hodej Oleaga. A Bilbao ezzel szemben az első lehetőségét gyönyörű gólra váltotta. Demi Mitchell rosszul mérte fel Inigo Vicente passzát, amit Guruzeta büntetett meg, egy pattanást követően külsővel nagy gólt lőtt Kieran O’Harának.

 

Mitchellnek nem sokkal később lehetősége adódott a javításra, szabadrúgása azonban mellé szállt. Emellett Wilson veszélyeztetett még, mikor jól érkezett Joe Riley beadására, azonban így is a vendégek jelentettek nagyobb veszélyt: Vicente három lehetőségnél is megvillantotta klasszisát. Első lövése fölé szállt, majd pimasz emelése kényszerítette munkára O’Harát, végül csavart lövése bizonyult veszélyesebbnek, mint amilyennek tűnt.

 

A félidő vége előtt Guruzeta és Jon Ander Gonzales előtt adódott még lehetőség, míg a túloldalt Rojo fejelt fölé egy Zak Dearnley szabadrúgást követően, azonban emellett még lesről is indult.

 

A szünetben mindkét fél cserélt, hazai oldalon Warren érkezett Rojo helyére, míg a vendégeknél meglepetésre Guruzeta nem jött ki a folytatásra.

 

 

A fordulást követően nem kellett sokat várni az egyenlítésre, amikor a 47. percben Dearnley harcolt ki magának helyet a jobb szélen, majd beadására érkezve Wilson folytatta remeklését, és a kapuba fejelt.

 

A Bilbaonak volt válasza, Vicente kiemelkedően játszott, előbb Gonzalezt ugratta aki, azonban Luca Ercolani blokkolt, majd egy szóló után lőtt nem sokkal kapu fölé. Végül egy újabb helyzetnél már O’Harát is átverte, azonban Warren még önfeláldozóan menteni tudott.

 

Vicente nem sokkal később a cinikus oldalát is megmutatta, Tosin Kehinde próbálta meg lefutni, azonban a vendégek játékosa visszahúzta, így az akció folytatásában hiába lőtt szép gólt Scott McTominay. Azonban McTominay mégis nagymértékben kivette a részét a győztes gólból, amikor elszántan megtartotta a labdát a tizenhatoson belül, középre tette Oleaga mellett Callum Gribbinnek. A csereként beálló játékos bevetődve ugyan nem érte el a játékszert, de a védők által kikotort labdát Kehinde okosan középre passzolta Hamiltonnak, aki ballal a kapuba lőtt.

 

A végső sípszóhoz közeledve a kedélyek fokozódtak, és ennek következtében Gribbin összeszedett egy sárga lapot, de Sbragia fiai kitartottak. Így a Vörös Ördögök két mérkőzés után a maximális pontot gyűjtötték be, ezáltal magabiztosan várhatják a következő hónapban esedékes Celtic elleni találkozót.

 

Premier League International Cup | Leigh Sports Village Stadium | Gólszerzők: Wilson 47, Hamilton 82 | Guruzeta 9

 

United: O'Hara; Riley, Ercolani, Rojo (Warren 46), Mitchell; Sang, Hamilton; Dearnley (Gribbin 80), McTominay, Kehinde; Wilson (Bohui 74). 

Nem használt cserék: Richardson, Buffonge, Scott, Whelan.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!