Mata 40 éves koráig is maradna a Unitedben

Juan Mata szeretne Ryan Giggs nyomdokaiba lépni és akár 40 éves koráig is a Manchester Unitedben futballozni.


A spanyol középpályás 2014-es átigazolásakor, akkor klubrekordot jelentő 37,1 millió fontért érkezett a Chelsea-től, és eddigi 120 bajnoki mérkőzésén 28 gólig jutott.

 

Jelenlegi szerződése a következő nyáron lejár, ugyanakkor a klubnak lehetősége van kiterjeszteni a 29 éves középpályás kontraktusát 2019-ig.

 

Matát az ESPN arról kérdezte, megfontolná-e egy új, hosszú távú szerződés aláírását a Vörös Ördögökkel: "Miért ne? 29 éves vagyok és remélhetőleg még évekig futballozhatok."

 

"Nagyszerű lenne 40 éves koromig játszani, ahogy Ryan Giggs tette. Azonban ez még kissé távol van - addig még van 11 év."

 

"Sosem tudhatod, hogy mi történhet a futballban és az életben. Most viszont boldognak érzem magam itt, és egyáltalán nem jelentene problémát számomra, ha itt folytathatnám még sokáig."

 

 

A hosszú karrier reménye ellenére Mata elárulta, nem zárja ki a menedzseri pálya lehetőségét sem, amikor majd eljön a játéktól való visszavonulásának ideje.

 

"Ha pár évvel ezelőtt megkérdezel, szeretnék-e valaha menedzser lenni, biztosan nem lett volna a válaszom" - mondta. "Szerintem 20 év futball után minden játékosnak a pihenés az, ami először az eszébe jut."

 

"Egy vagy két év távollét, közben más dolgokkal foglalkozni, és élvezni a hobbijaid. Most viszont, több éves tapasztalattal rendelkezve a játékról, jobban megértve azt, valamint a taktikai oldalát is, vagy a játékosokkal való kommunikációt figyelembe véve, hogy hogyan motiváljuk őket, nem mondanék nemet a menedzserré válásra, viszont erről most még biztosan nem tudnék dönteni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!