Manchester United 1-0 Brighton & Hove Albion

Ha nehezen is, de behúzta a három pontot a manchesteri csapat, ezzel öt pontra megközelítette városi riválisát.


Jose Mourinho nem változtatott semmit a Newcastle elleni, legutóbbi bajnoki kezdőcsapatához képest, ugyanazt a tizenegy játékost küldte harcba.

 

A meccs elején meglepően bátran játszott az újonc, nem zártak vissza játékosai saját tizenhatosuk elé, hanem keményen megszállták a középpályát és próbáltak labdát szerezni, nem ritkán sikerült is nekik.

 

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, Pogba passzolta át a középső harmadot, játékba hozta Lukakut, aki Rashforddal kényszerítőzött, de a belga lövése nagyon gyengére sikerült.

 

A másik kapu előtt Knockaert és Gross próbált veszélyeztetni, de vagy a védelem, vagy De Gea kapus megoldotta a problémát.

 

Bár a labdabirtoklásban hatalmas fölénye volt a Unitednek, a játéka igen lassúnak bizonyult, ezzel nem tudta feltörni a vendégek védelmét. Szélről sok labdát próbáltak beívelni Lukaku felé, de a csatárt nagyon gyötörték a védők, így csak elvétve tudott veszélyeztetni.

 

A legnagyobb gólszerzési lehetőség a hazaiak előtt adódott a félidő utolsó percében, amikor Rashford jobboldali beadását először Lukaku fejelte kapura 5 méterről, de Ryan nagyot védett, a kipattanót Pogba próbálta bekotorni a hálóba, de a portás ekkor is megállította a játékszert.

 

Kicsit gyorsítani kell a játékon a hazaiaknak, amennyiben előnyt akarnak kiharcolni. A terv jónak tűnik, miszerint szélről akarnak az ellenfél mögé kerülni, de a kivitelezés nem igazán jött össze az első 45 perc során.

 

Az öltözőből lelkesen jöttek ki a Sirályok, és aktívan kezdték ezt a félidőt is, de gyorsan visszaálltak saját térfélre. Kénytelenek voltak, mert a hazaiak magasabb sebességfokozatba kapcsoltak és szinte folyamatosan az ellenfél térfelén folyt a játék. A Brighton szervezetten védte saját kapuját, a United továbbra is szélről próbálta feltörni ellenfelének falát, de nem sikerült.

 

A 66. percben járt a meccs, amikor egy szögletet tisztázott a vendég védelem, Young összeszedte a labdát a tizenhatos előterénél, lövésre szánta el magát, a játékszer megpattant Dunk lábán, így kötött ki a kapuban, 1-0 a Unitednek - egy átlövésből.

 

 

A gól után kénytelen volt feljebb jönni az újonc és sikerült is többször eljutni a Vörös Ördögök tizenhatosáig, vagy akár azon belül is, de a beadásokról rendre lemaradtak középen a társak. Pedig több, igen ígéretes centerezés is bejutott De Gea kapuja elé.

 

A Uniteden nagyon látszott, hogy megelégedtek a játékosok az egygólos előnnyel, egyáltalán nem erőltették már a támadásokat, csak elvétve sikerült lövésig eljutni. Ilyen volt Ibra próbálkozása, amikor Pogbával kényszerítőzőtt a büntetőterület előterében, de a labda a lelátón kötött ki.

 

A játékvezető öt perc hosszabbítást írt elő, amit végül sikerült kivédekezni, így egy küzdelmes mérkőzésen, nem szép játékkal, de sikerült megszerezni a három pontot.

 

 

Premier League, 13. forduló
Manchester United 1-0 Brighton & Hove Albion
Old Trafford, 75018 néző

 

Vezette: Neil Swarbrick

 

United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Young - Matic, Pogba - Mata(Ibrahimovic 62.), Rashford(Fellaini 79.), Martial(Mkhitaryan 71.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Herrera, McTominay

 

Brighton: Ryan, Bruno, Bong, Dunk, Stephens, Knockaert, Gross(Brown 88.), Murray(Hemed 75.), March(Izquierdo 75.), Duffy, Propper
Nem használt cserék: Kayal, Goldson, Schelotto, Krul

 

Gólszerző: Dunk 66' (öngól)

 

Sárga lap: Murray, Duffy

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!