Mourinho reakciója a Brighton elleni győzelemre

José Mourinho szerint valószínűleg a Brighton volt a legkeményebb ellenfél, akivel szembe kellett néznie a Manchester United-nek odahaza ebben a szezonban.


A Vörösök sikeresen áttörték a Sirályok masszív védelmét, a második félidőben Ashley Young lövése pattant meg Lewis Dunk-on és így 1-0-ra győzedelmeskedni tudtak az Álmok Színházában.

A mester a BBC Sport-nak nyilatkozott a mérkőzést követően...

 

Elégedett a hozzáállással

"Úgy gondolom jól játszottak. Mi nem. Szerencsére a második félidőben felpörögtünk és kerestük a lehetőségeket, a gól után nem tudtuk megölni a játékukat és az utolsó 10-15 percben láttam, hogy az összes játékosom próbálja kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Meg kell dicsérnem a csapatot és az edzőt, néhány hónapja még a Championship-ben voltak, ma pedig eljöttek az Old Trafford-ra és ők okozták nekünk eddig a legtöbb problémát."

 

Túl sok támadó?

"Nem lennék meglepve, ha néhány kritikus azt mondaná, hogy túl sok támadóval játszottunk. Ha mondanák, igazuk lenne. Néha túl sok csatárral játszol és elveszíted az irányítást. Volt néhány problémánk védekezésben, mert Matic és Pogba kicsit elszigeteltek voltak a pálya közepén, ha ezt nagyobb helyzetkialakítással kompenzálod, az rizikós. A Newcastle ellen ez jó volt, mert erősek voltunk védekezésben és helyzetkialakításban is. Ma ez szegényes volt. A három játékos, akik Lukaku-val voltak fent, nem kaptak labdát, nem voltunk hatékonyak egy az egy elleni helyzetekben. Marcus-nak sem volt jó meccse. Nem volt meg ez a képességünk és várható volt néhány védekezésbeli probléma egy jó csapattal szemben ellentámadásoknál."

 

Az egyensúly megtalálása

"Elvárhattam, hogy lövünk egy gólt. Elvárhattam, hogy többet focizunk, több lehetőségünk lesz és több gólt szerzünk, de nem tettük. Amikor ezt láttuk és megszereztük az 1-0-s győzelmet, az a pillanat hozott egyensúlyt, de nehéz volt nekem a padon, mert nem tudtam mikor van szüksége Pogbának cserére. Akartam játszatni őt Fellainivel hamarabb, de nem tudtam, hogy jó-e neki fáradtan játszani, vagy már le kellene cserélnem. Nehéz volt így az oldalvonalnál lenni."

 

 

A Vörösök nem érdemlik meg a szidást

"Nagy esélyünk volt néhány napja, de nem szereztünk gólt, ma igen. Gratulálok nekik a teljesítményükért és gratulálok a srácaimnak is. Nem játszottak jól, de beleadtak mindent. Nem fognak szidást kapni tőlem."

 

Elapadt a gólcsap?

"A Bajnokok Ligájában a legjobbat nyújtottuk idegenben az első félidőben és lehetett volna 6-0 is, de 0-0 volt. Nem vagyok boldog, de ma rúgtunk egyet és ez elég volt a három ponthoz, mert a végén arról beszélünk, amit akartunk és a pontok a legfontosabbak."

 

Brighton tekintélye

"Ha őszinte akarok lenni, többet érdemeltek volna, mint amit az eredmény mutat. Nagyon jól játszottak és jól szervezett volt a védelmük és amikor megkapták a labdát, veszélyesek voltak. Őszintén, a Brighton nagyon-nagyon jó volt ma. A legnehezebb mérkőzést játszottuk velük a szezonban. Úgy gondolom, hogy több volt a szenvedély és a szív a játékunkban, mint minőség."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!