Mata blogja: Dupla randevú Londonban

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában ezúttal az eheti két idegenbeli meccs, és Michael Carrick visszatérése szolgáltatta a legfőbb témákat.


Üdv mindenkinek,

 

Keményen kezdődik számunkra ez a hét: holnap, azaz kedden már a Watford ellen játszunk, szóval a lehető leggyorsabban újra kell töltenünk az elemeinket és készen kell állnunk a mérkőzésre, nincs vesztegetni való időnk. Manapság ez a legnagyobb kihívás igazából a professzionális klubok számára: megtalálni a megfelelő egyensúlyt a mérkőzések után és előtti munkában olyankor is, amikor csak 3-4 nap telik el két összecsapás között.

 

Emellett a holnapi nagyon nehéznek is ígérkezik. A Watford az egyik legnehezebben legyőzhető csapat a Premier League-ben mostanság az eddigi mérkőzéseik alapján. Ezért állnak jelenleg a 8. helyen a tabellán. Az igazság az, hogy mint tudjátok, a Premier League-ben bármely mérkőzés lehet nagyon nehéz. Múlt szombaton a Brighton nagyon-nagyon megnehezítette a dolgunkat. Nem a szezon legjobb teljesítményével rukkoltunk elő, viszont a három pontot otthon tudtuk tartani.

 

Mindössze négy nappal a Watfordnál tett látogatásunkat követően ismételten Londonba utazunk majd, amikor is az Arsenal vendégei leszünk majd. Tehát sorozatban két idegenbeli mérkőzésünk lesz, amelyeken minden szinten nagyon hatékonynak és versenyképesnek kell lennünk a céljaink eléréséhez. Úgy érzem, hogy ebben a teljes keretünk maximálisan egy irányba tart, ez pedig kulcsfontosságú lehet, mert ahhoz, hogy ennyi összecsapáson helyt tudjunk állni, minden egyes csapattagnak nagyon koncentráltnak kell lennie.

 

 

Ebből a szempontból szeretnék néhány sort Michael Carricknek, egy nagyszerű csapattársnak szentelni, aki nagyon nehéz néhány héten van most túl és most már újra készen áll, hogy a pályáról segítse a csapatot. Emiatt nagyon boldogok vagyunk. Ő egy igazi profi, a viselkedése pedig mindannyiunk számára példaértékű lehet. Biztos vagyok benne, hogy az elegáns játékstílusa segítségünkre lesz a szezon hátralévő részére.

 

Múlt vasárnap volt napra pontosan 25 éve, hogy Eric Cantona megérkezett a Manchester Unitedhez. Ő egy igazi legenda, személyisége okán pedig a mai napig példaképként szolgál a United szurkolók számára. Ő egy más játékos, egy művész. Nagyszerű lett volna egy öltözőben lenni vele :-) Személyesen is nagyra tartom Ericet.

 

Spanyolországban a hétvége legnagyobb rangadóját a Valencia és a Barcelona játszotta. Lenyűgöző hangulat uralkodott a Mestallaban egy izgalmas, végül döntetlenre végződő mérkőzésen. Volt egy megemlékezés a Valencia egykori elnökére, Jaime Ortíra, aki néhány napja hunyt el. A legmélyebb együttérzésemről szeretném biztosítani a családját és a barátait. Nagyon fontos ember volt ő a klub történelme szempontjából. Nyugodjék békéken, és mindent köszönök neki, amit a Valencia CF-ért tett.

 

Mielőtt elköszönnék, szeretném veletek megosztani abbeli örömömet, hogy a Common Goal családja ismét gyarapodott. Ezekben a napokban számtalan ember csatlakozott hozzánk: Ana Cate, Bruno Saltor, Bokang Mothoana, Borja Lasso, Alberto Prada, Giuliano Modica és Daniel Didavi. Mindez mutatja a projektünk sokszínűségét. Napról-napra egyre több ember hisz a futball erejében, hogy képes lehet pozitív változásokra a társadalomban.

 

Legyen szép hetetek. Ölelés,

 

Juan


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Watford - Manchester United

Premier League 14. forduló ÉLŐ

Arsenal - Manchester United

Premier League 15. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!