Watford 2-4 United

A Manchester United egy magabiztos első félidőt követően visszahozta a meccsbe ellenfelét, de végül 4-2 arányban legyőzte idegenben a Watfordot.


Jose Mourinho alapfelállást váltott hétvégi kezdőhöz képest, emellett két helyen is változtatást eszközölt a mai találkozóra: átállt a csapat három védős rendszerre és bekerült a kezdőbe Rojo, valamit elől Lingard.

 

A Vörös Ördögök kezdték a mérkőzést.

 

Az első 5 percben egy rohanósabb játék alakult ki, a csapatok viszont csak beadásokig jutottak csupán, kapura lövésig nem. Azonban az megfigyelhető, hogy a United játékosoknál nagyon sok a pontatlanság, míg a hazaiak szépen járatták a labdát és a beíveléseikben is több veszély rejtőzött.

 

Az első tíz perc elteltével megállapíthattuk, hogy a Watford jobban akart, ők járatták a labdát és többször jutottak el az ellenfél kapujához.

 

A 14. percben kiegyenlített szögletek tekintetében a United, azonban hasonlóan a korábbi hazai sarokrúgáshoz, itt sem volt veszélyben a kapu.

 

Két perccel később egy kontrából indultak meg a vendégek, Martial kapta a szélen a labdát, befelé cselezett, lövése a blokkról pattant le. A lecsorgót is ő gyűjtötte be, de ez szintén elakadt a védőkben.

 

A 19. perc elején Lukaku fordult le védőjéről az ellenfél térfelén, Lingardhoz passzolt, aki a túlerő miatt megtorpant, kitette balra Youngnak, aki védője szorításában felpörgette a labdát, majd elemi erővel a rövid sarokba lőtt, 0-1!

 

Három perccel később Martial próbált kilépni védői között, azonban szögletre mentettek. A sarokrúgás még az előzőnél is veszélytelenebb volt.

 

A 24. percben Pogba indult meg a saját térfelének közepéről, Doucoure a hazai térfél közepéig üldözte, végül lerántotta. Szabadrúgás kb 30 méterre a kaputól, viszonylag középről. Young vállalta el, és óriási gólt ragasztott a kapu jobb felső sarkába – nem mellesleg Gomes ezen az oldalon állt. 0-2!

 

 

Meglepő statisztika: 17. és  27. perc között a hazaiak 66%-ban birtokolták a labdát, mégis a United lőtt ebben a periódusban két gólt.

 

32. percben az ellenfél térfelének közepén Lingard emelte át a labdát ellenfele felett, amit az utolsó védő kifejelt. A labdát Lukaku egyből tette az üres területben érkező Martialnak, aki csak Gomest találta magával szemben és mellette a rövid alsóba lőtt, 0-3!

 

Ez a szűk negyed óra alatt szerzett három gól láthatóan összetörte a Watfordot. A gól után Silván is látszódott, hogy teljesen lefagyott, azóta viszont játékosaira szállt át az elején még a vendégeknél megfigyelhető pontatlanság és kapkodás.

 

A 40. percben Martial megindult és csak szabálytalanul tudták megállítani. Szabadrúgás középről, kicsit közelebbről, mint negyed órával korábban, a labda mögé megint Young és Pogba álltak. Young akkora önbizalommal játszott, hogy várható volt, hogy nem adja át a lehetőséget, azonban most a sorfalat találta telibe.

 

A 44. percben egy újabb United ellentámadás, Lukaku indult meg, a védők sűrűjében valahogy nála maradt a labda, amit 18 méterről jobbal kapura lőtt, Gomes védte a lapos lövést, a kipattanót Lingard kanalazta vissza, amit Gomes nagy bravúrral tolt fölé.

 

A két perces ráadásban azért majdnem sikerült a szépítés: egy balról érkező beadást Richarlison fejelt kapura, De Gea nyújtózott, ha meredekebben hullik a fejes, lehet, hogy beleér, de így a felsőléc hárított.

 

A félidei statisztikákat böngészve látható, hogy összességében a Vörös Ördögök nem múlták túl ellenfelüket, azonban a nagyon pontos helyzetkihasználás eredményezte ezt a nagyarányú különbséget.

 

 

A második félidőre egyik mester sem cserélt.

 

Az 53. percben Martial fordult le a saját térfelének közepén, megindult előre, kitette jobbra Lukakunak, aki élesen középre lőtte, de senki nem érkezett rá, így a labda keresztbe elszállt.

 

Egy perccel később cserélnek a vendégek: Matic helyére érkezett Herrera és a képeket elnézve ez nem egy tervezett, inkább sérülés miatti csere.

 

A kontrát leszámítva nem sokat mutatott eddig a félidőben a United, magára húzza az ellenfelet.

 

Az 58. percben a hazaiaknál is egy kényszerű csere: Hughes húzódott meg, a helyére Pereyra érkezett. Ha már megszakította a játékot, Silva még egyet cserélt és Carrillot küldte be Prödl helyére.

 

A 61. percben egy labdajáratás után Doucoure szánta rá magát lövésre, távolról viszont nagyon fölé lőtt.

 

Kicsit mintha ébredezne a United, félpályánál egy gyors ritmusváltást követően Valencia indult meg, Lingardot ugratta ki, aki próbálta középre játszani, passza viszont Lukaku mögé érkezett, így elhalt az akció. Az ellentámadás végén Carrillo cselezett befelé, ballal lőtte el, a védők blokkoltak. Nem sikerült véglegesen felszabadítani, visszahozta a labdát a Watford, Kiko beadását Richarlison fejelte fölé.

 

Az akció végén Mourinho is elhasználta a második cseréjét: Rashford váltotta Martialt.

 

A 65. perc végén egy gyorsan elvégzett szabadrúgás végén Lingard lőtt, a védője szögletre blokkolt. A sarokrúgás után Pogba tudott fejelni, azonban nem volt erő a próbálkozásban.

 

Az utolsó 20 percre fordulva, a 72. percben Gray helyére Deeney érkezett a hazaiak részéről, ezzel Marco Silva kihasználta mindhárom cserelehetőségét. A cserét követően próbált támadásban maradni a Watford, Doucoure tört be a tizenhatoson belülre, lövésénél viszont eltörte a labdát.

 

A 74. percben Lingard ívelt középre egy szabadrúgást, középen Pogba érkezett, fejese azonban fölé szállt. 1 perccel később Rashford rontott rá az egyik hazai védőre, labdát szerzett a tizenhatoson belül, középre passzolt Lukakunak, a belga azonban elszórakozta az ajtó-ablak ziccert. Újabb egy perc telt el, Lukaku megint betört a tizenhatoson belülre, ballal eleresztett lövése nem sokkal ment el keresztbe.

 

A 76. perc végén Pereyra is becselezte magát a büntetőterületre, Rojot megforgatta, az argentin védő pedig felrúgta, büntető. A labdát Deeney tette a tizenegyespontra és magabiztosan a jobb alsóba lőtte, 1-3.

 

Három perccel később egy mélyről érkező beadást Deeney fejelt kapura, De Gea fogta a próbálkozást.

 

A 84. percben egy labdajáratás végén Carrillo lőtte a labdát laposan középre, ahol Doucoure tette bele a lábát, De Geanak esélye nem volt, 2-3.

 

Két perc elteltével Lingard a saját térfelének középeről megindult, majd 4 védő között, tőlük nem zavartatva 16 méterről a jobb alsóba lőtt, 2-4!

 

Az angol támadónak ez volt az utolsó momentuma, helyére Ibrahimovic érkezik.

 

Felpörögtek az események, Richarlison lépett be a tizenhatosra, az alapvonalról visszalőtte, De Gearól pattant majdnem a saját kapuba. A szögletet megúszta a United.

 

A négy perces ráadásban folytatódott az adok-kapok, melynek során Carrillo újabb veszélyes beadását Lindelöf fejelte ki Deeney elől a 92. percben.

 

Ezt leszámítva már nem történt változás, így a Manchester United annak ellenére, hogy a második félidőben visszahozta a meccsbe a Watfordot, újra 4 gólt lőtt és ezzel megnyerte a találkozót.

 

Premier League, 14. forduló

Watford 2-4 Manchester United

Vicarage Road, 20552 néző

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Watford: Gomes – Mariappa, Kabasele, Prodl – Kiko, Doucoure, Cleverley, Zeegelaar – Hughes, Gray, Richarlison

Nem használt cserék: Karnezis, Capoue, Janmaat, Wague

 

United: De Gea – Lindelof, Smalling, Rojo – Valencia, Pogba, Matic (Herrera 54.), Young – Lingard (Ibrahimovic 88.) – Lukaku, Martial (Rashford 65.)

Nem használt cserék: Romero, Darmian, Mata, McTominay

 

Gólszerző: Deeney 77’ (büntető), Doucoure 84’ ill. Young 19’, 25’, Martial 32’, Lingard 86’

 

Sárga lap: Doucoure, Mariappa ill. Rojo


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!