Mata blogja: Fordítsuk előnyünkre a hazai pályát

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában az e heti két fontos hazai mérkőzés szolgáltatta a fő témát.


Üdv mindenkinek,

 

Újra egy mérkőzésünk előtt közvetlenül írok nektek, köszönhetően a sűrű decemberi programunknak: innentől kezdve az év végéig nyolc mérkőzést játszunk. A múlt héten kétszer is Londonba látogattunk, ahonnan a megszerezhető hatból hat ponttal távozhattunk. Két nehéz mérkőzésen két nehéz győzelmet sikerült aratnunk, amelyek során Davidnak bizonyos pillanatokban meg kellett csillantania klasszisát, hogy a segítségünkre siessen. Ez a két győzelem energiát és optimizmust kölcsönöz majd számunkra a mostani héten elénk kerülő kihívásokra vonatkozóan.

 

 

Tudom, hogy mindenki fejében csak a vasárnapi derbi jár, de még ezt megelőzően lesz egy csoportmérkőzésünk a Bajnokok Ligájában, ami szintén fontos lesz. Most minden figyelmünket a CSZKA elleni meccsre fordítjuk, különben hatalmas hibát követnénk el. Büszkék vagyunk arra, amit eddig a csoportkörben elértünk, öt mérkőzésen aratott négy győzelmünkkel, és szeretnénk méltó módon befejezni feladatunkat az Old Traffordon. A CSZKA azon lesz, hogy kivívja a továbbjutást, úgyhogy azt hiszem nem szükséges nyomatékosítanom a mérkőzés fontosságát és nehézségét. Ez egy este lesz a Bajnokokok Ligájában az Old Traffordon, ehhez nem is kell mást hozzátennem.

 

A hét végén pedig elérkezünk a derbihez, amely mindig egy különleges mérkőzés. Nagyon jól emlékszem a legutóbbi City elleni rangadóra az Old Traffordon, az előző szezonban a Ligakupából. Az egy nagyon fontos győzelem volt számunkra, amellyel tovább tudtunk lépni abban a sorozatban és meg sem álltunk a Wembleyben rendezett finálé megnyeréséig. Ezúttal a Premier League-ben mérkőzünk majd meg, és a Manchester City által eddig elért eredményekre tekintve a lehető legjobb teljesítményünkre lesz szükség ahhoz, hogy legyőzhessük őket. Az viszont, hogy az Old Traffordon játszhatunk majd, újra erőt ad majd számunkra. Biztos vagyok benne, hogy a stadionban uralkodó hangulattal nem lehet majd versenybe szállni. 

 

Az előző héten egy nagyon különleges és lenyűgöző látogatást tettem Svájcban Aleksander Ceferinnél. A tény, hogy az UEFA elnöke elkötelezte magát a Common Goal mellett, bizonyítja, hogy jó úton járunk és sokan vagyunk, akik hiszünk abban, hogy a futball erejével milliónyi ember életén segíthetünk. Nyilvánosan is szeretnék köszönetet mondani Elnök úr. Múlt szerdán, és a korábbi találkozásaink során is nagyon lenyűgözött Ceferin úr. Ő egy olyan ember, aki nincs a földtől elrugaszkodva, és a futballra, mint egy globális egységet kovácsoló vízióként tekint. Emellett tisztában van vele, hogy kiváltságos helyzetben vagyunk, ebből kifolyólag pedig segíteni szeretne őszinteséggel és elkötelezettséggel. Fejben létező ötletek helyett szavait tettekre váltja, ahogyan azt múlt szerdán is láthattuk. Szerencsés vagyok, hogy egy ilyen emberrel működhetek együtt, és remélem ő csak az első azon futball vezetők közül, akik a kezdeményezésünk mellé állt. Köszönöm Aleksandernek és az egész csapatának a fogadtatásért és a kedvességért, amelyet az Európai Futball Házában tapasztaltam.

A futballpályára visszatérve, Spanyolországban a Barcelona két pontot hullajtott egy kitűnő Celta ellen. A bajnokság még nem dőlt el, ez biztos. A Real Madrid viszont nem tudott előnyt kovácsolni riválisa botlásából, ugyanis ők is csak egy ponttal tudtak távozni a San Mamesből, amely mindig egy kőkemény helyszín. Az Atletico fordítani tudott a Real Sociedad ellen, míg a Valencia elszenvedte szezonbeli első vereségét a Getafe ellen.

 

A Sevilla szintén nyerni tudott, és innen szeretnék egy nagy-nagy ölelést küldeni Eduardo Berizzonak. Biztos vagyok benne, hogy fel fog épülni, és hamarosan visszatérhet az edzőpályára csapatához.

 

Mára ennyi lett volna. Remélem, hogy hét nap múlva nagyon jó hírekkel kapcsolatban írhatok majd nektek.

 

Legyen szép hetetek. Ölelés,

 

Juan

 

UI: Láttátok Brignoli gólját a Beneventoban? Meglátjuk, hogy David a védésen kívül kedvet kap-e ahhoz, hogy ilyen gólokat szerezzen... :-)


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - CSZKA Moszkva

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés

Manchester United - Manchester City

Premier League 16. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!