Shaw több lehetőséghez fog jutni

José Mourinho kijelentette, Luke Shaw több játéklehetőséghez fog jutni a jövőben, miután a védő lenyűgöző teljesítményt nyújtott a CSZKA Moszkva ellen.


A csapat 23-asa szezonbeli első mérkőzésén léphetett pályára kezdőként, és végig is játszotta a Vörös Ördögök 2-1-es győzelmével zárult találkozót az oroszok ellen az Old Traffordon, amellyel biztosítani tudták első helyen való továbblépésüket a Bajnokok Ligája A-csoportjából.

 

Folyamatos veszélyt jelentett a baloldali szárnyvédő pozíciójában, az egész mérkőzésen fel-alá nyargalt a szélen, az első félidőben pedig a gólszerzéshez is közel járt, amikor remek kapáslövését csak bravúrral tudta védeni a CSZKA kapusa, Igor Akinfeev.

 

Mérkőzést követő sajtótájékoztatóján a portugál menedzser kifejtette, mennyire elégedett szélső védője teljesítményével felnőtt csapatba kezdőként való visszatérése után és ígéretet tett arra, hogy az egykori Southampton játékos több játékidőt fog kapni a jövőben.

 

"Nagyon pozitív teljesítményt nyújtott, különösen azáltal, ahogy a labdákkal előretört. Rengeteg lehetőséget teremtett a társaknak, nagy intenzitással játszotta végig a meccset. Nem volt meglepő, hogy a 80. percben érezte is ennek a nagy intenzitásnak a következményeit; ez normális, mivel ez volt a szezon első meccs számára tulajdonképpen. De további lehetőségei is lesznek a bizonyításra" - kezdte.

 

 

"Elég hosszú ideje várt már rá, és már régóta megérdemelte az esélyét. Nem könnyű olyankor játéklehetőséget biztosítani egy olyan játékosnak, aki már hónapok óta nem játszott tétmérkőzésen, amikor a csapat tényleg eredménykényszerben játszik."

 

"Akartam változásokat eszközölni, de nem Lukeban, mint játékosban, hanem a játékosok között. De sikeresen lehozta a 90 percet a pályán, ami után tényleg közöltem vele, hogy még nem ez volt a legjobb teljesítménye, ez csak egy lehetőség volt számára, hogy játszhasson, és javítson az erőnléti állapotán. Őszintén szólva nagyon örültem neki."

 

A baloldali védőnek a kedd esti mérkőzést megelőzően mindössze két Ligakupa mérkőzés jutott ebben a szezonban, azok is csak csereként. 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!