Zlatan: Guardiola egy éretlen edző volt a Barcánál

Zlatan Ibrahimovic szerint Pep Guardiola az egyik legéretlenebb edző, akivel valaha együtt dolgozott.


A 36 éves játékos 2009-ben az Inter csapatából csatlakozott Pep Guardiola akkori együtteséhez. Zlatan szerint a spanyol edző az egész csapatot Lionel Messi köré próbálta építeni.

 

A svéd csatár csupán egy évet töltött a spanyol csapatnál, ahol 29 mérkőzésen léphetett pályára, melyeken 23 alkalommal volt kezdő és 16 gólt szerzett.

 

A remek kezdés ellenére, a két fél kapcsolata hirtelen romlani kezdett, amikor a játékos kritizálni kezdte Guardiola taktikáját.

 

"Az első hat hónap remek volt, akkor a menedzser játékstílust és taktikát cserélt, amely nem volt megfelelő a számomra. Úgy döntöttem, hogy beszélek vele. Azért vagyok itt, hogy beszéljünk, nem más okból" - nyilatkozta Ibrahimovic a Sky Italy-nak.

 

"Azt mondtam: 'Úgy gondolom, hogy néhány játékost feláldozol egy játékos, Messi miatt'. Erre ő: 'Szerintem nem ez történik, de értem, hogy mit mondasz. Gondoskodni fogok róla, semmi probléma, mindent megoldok'. Ekkor azt hittem, hogy minden rendben lesz."

 

 

"A következő meccsen a padon voltam. Semmit nem mondtam, csak dolgoztam. A második mérkőzésen ismét csere voltam. Azt gondoltam, hogy jól megoldotta és nem szerette volna nekem elmagyarázni. Harmadik meccsen azonban ismét a kispadon voltam, majd a negyediken is."

 

"Úgy láttam, hogy valami nincs rendben. Attól a perctől kezdve nem nézett rám és nem is beszélt velem. Ha bementem egy szobába, akkor ő kiment onnan. Nem volt egy rossz ember, csupán a legéretlenebb, akivel találkoztam, ugyanis egy igazi ember megoldja a problémáit."

 

A páros vasárnap találkozott az Old Traffordon, amikor a Manchester City 2-1 arányban legyőzte a Vörös Ördögök csapatát.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!