Mata: Alábecsülik De Geát

Juan Mata szerint Anglián kívül nem ismerik el eléggé David de Geát.


De Gea ebben a szezonban is kiváló formának örvend, az Arsenal ellen nem rég megnyert bajnoki találkozón a szezonban egyik legjobb teljesítményét mutatta be, azonban különös módon a FIFA-gálán a Gianluigi Buffon által elnyert, előző idény legjobb kapusának járó díj tizenötös listájára sem fért oda a spanyol hálóőr.

 

A 27 éves játékos 20. helyen végzett az Aranylabda szavazáson, miután először került be a szűkített listára, és az elmúlt három év PFA Premier League Év Csapatában is egyaránt helyet kapott, ahová a többi professzionális labdarúgó szavazata alapján kerülhetett be.

 

Annak ellenére, hogy nagyon gyakran tüntetik ki a "liga legjobb hálóőre" titulussal, Mata szerint honfitársát nem ismerik el eléggé a kontinensen.

 

"Mint tudjátok, már mindenről hallhattatok Daviddel kapcsolatban, újságíróktól, volt és jelenlegi játékosoktól, valamint tőlem is" - mondta Mata a United Review-nak, a klub hivatalos mérkőzésnapi programfüzetének. "Nagyszerű, fantasztikus hálóőr. Hihetetlen tehetség birtokában van, és ezt minden egyes szezon minden egyes mérkőzésén megmutatta, amit nagyon nehéz véghez vinni. Az állandósága az, ami a legjobb vagy az egyik legjobb kapussá teszi őt. Ezt olyan nagy mérkőzéseken is megmutatta, mint az Arsenal elleni, azáltal, hogy pontokat hozott nekünk védéseivel."

 

 

"Tudjátok mit?" - folytatta. "Nem igazán értem, hogy egyes emberek miért nem értékelik őt eléggé és azt, hogy milyen jó is ő. Nem mindig szerepel a világ legjobb kapusainak listáján, vagy hívják bárhogy is ezeket a díjakat, azonban nálam egyértelműen ő az egyik legjobb."

 

"Hétről hétre látom a meccseken, és egyértelműen látszik mennyire nagyszerű és fantasztikus kapus. Ott kell, hogy legyen a legjobb három, kettő között vagy akár a legjobbként. Számomra ő a legjobb, és igazán jó lenne, ha több újságíró, és nem csak Angliában, hiszen itt igazán elismerik őt, más országokban is felfedeznék, hogy milyen jó kapus is David."

 

Mata még azelőtt nyilatkozott, hogy a United megkapta ellenfélnek a Sevillát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és elmondta, korai lenne még arról beszélni, hogy a La Liga dominanciája megszűnni látszik a Premier League-gel szemben a nemzetközi kupasorozatban, annak ellenére, hogy a mostani kiírásban eddig remekül szerepelnek az angol csapatok.

 

"Még túl korai ilyesmiről beszélni" - mondta. "Az angol klubok remekül helytálltak csoportjaikban és mind tovább is jutottak, javarészt első helyen, miközben remekül kezdték a csoportmeccseiket. Azonban arról még nagyon korai beszélni, ki is lesz a győztes. Az azonban tény, hogy ebben az idényben sokkal jobban szerepelnek az angol csapatok és én boldog vagyok emiatt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!