Rio vissza fog térni

Az elképzelhetõ, hogy ebben a szezonban már nem láthatjuk játszani Rio Ferdinandot, Sir Alex Ferguson azonban nem aggódik a védõ egészségügyi állapotba miatt, kijelentve, hogy még 'rengeteg év áll' az angol válogatott csapatkapitánya elõtt.


Ferdinand számos problémával bajlódott az idei, illetve a tavalyi szezonban, utóbbi nagy részét kénytelen is volt kihagyni szûnni nem akaró hátfájdalmai miatt, ráadásul tegnap Sir Alex Ferguson megerõsítette, hogy nagy valószínûséggel nem számíthat egyik legfontosabb játékosára a szezon hátralévõ részében.

 

Ez a hír hatalmas csalódás, mind a 32 éves játékos, mind az egész csapat számára, aki kulcsfigura az Old Traffordon, mióta 2002-ben rekordösszegért Manchesterbe igazolt.

 

Sajnálatos módon nem léphetett pályára február 1., az Aston Villa elleni bajnoki mérkõzés óta, és a mostani, hosszúra nyúló kihagyása sokakban kérdéseket vetettek fel jövõjét illetõen. Azonban Sir Alex Ferguson most igyekszik eloszlatni a kételyeket.

 

"Rio elõtt még számtalan év áll a legmagasabb szintû futballban" - mondta a skót menedzser riporterek kérdésére.

 

"Volt néhány sérülése az elmúlt években, amik biztos vagyok, hogy megviselték, de õ eddig mindig képes volt visszatérni, és a legmagasabb szinten teljesíteni."

 

"Csak meg kell néznie Gary Neville példáját. Gary számtalan súlyos sérülést szenvedett el a 30-as évei során, és mindig, újra és újra visszatért."

 

"Rio játszani szeretne, ez a legfontosabb dolog. Eltökélt, hogy visszatérjen, és ez sikerülni is fog neki. Kimondotlan szerencsétlenül jött számára, hogy ebbõl a vádlisérülésébõl ilyen hosszan tartó problémája lett."

 

 

Szerencsére a Vörös Ördögöknek több, mint egy jó helyettest sikerült találniuk Chris Smalling személyében, aki debütáló idényében remekül látja el a Ferdinand kiválásával keletkezõ ûr betöltésével járó pozíciót.

 

"Chris egészen egyszerûen fantasztikus" - tette hozzá Sir Alex.

 

"Õ még egy nagyon fiatal fiú, aki így is remekül teljesített az utóbbi idõszakban. És ennél csak jobb, és jobb lesz idõvel."

 

"Az önbizalomnak nagyon fontos szerepe van minden fiatal játékos életében a mi klubunknál, és az, hogy a teljesítményét mindenki elismeri, nagyon jó hatással volt erre a tényezõre. Jelen pillanatban minden mérkõzést ajándékként él meg, és nagyon várja, hogy lehetõséghez juthasson."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!