Bristol City 2-1 Manchester United

A United kikapott másodosztályú ellenfelétől és címvédőként nem jutott a Ligakupa elődöntőjébe sem.


Ünnepnap volt ez a hazai szurkolók és játékosok számára, hiszen nem mindennap látogat el a Manchester United az Ashton Gate-re.

 

A felfokozott hangulat a lelátókon és a pályán is megmutatkozott, a Bristol labdarúgói nagyon meghajtották a találkozó elejét, talán meg is lepték ezzel a vendégeket, akik pontatlanul játszottak és képtelenek voltak hosszabb ideig labdát tartani.

 

Így nem volt meglepő, hogy az első védést is a manchesteri kapusnak, Sergio Romerónak kellett bemutatnia, amikor Brownhill távoli szabadrúgását öklözte kapu fölé.

 

Szerencsére a Vörös Ördögök gyorsan összeszedték magukat és az első tíz perc után egyre inkább ellenfelük fölé nőttek, Ibrahimovic révén pedig közel is jártak a gólhoz a 11. percben, ám a svéd csatár lövése a kapufáról visszapattant a mezőnybe.

 

Leginkább átlövések jöttek a United játékosaitól, Martial, Pogba, McTominay és Rashford is a tizenhatoson kívülről próbálkozott, közülük Rashford járt a legközelebb a gólhoz, ám ő is csak a kapufát találta telibe.

 

A City néha eljutott a United tizenhatosáig, ilyenkor sikerül szögletet vagy bedobást kiharcolni. Utóbbiak Delapre emlékeztették az embert, aki még a Stoke csapatában dobálta be oldalról a játékszert a tizenegyespont környékére.

Közben mindkét kapu előtt lehetett volna büntetőt ítélni, de Mike Dean nem gondolta, hogy tizenegyessel kellene beleszólni a találkozó menetébe.

 

A félidőben nem láthattunk gólt, de az látszott, hogy a United szervezettebb játékra képes ellenfelénél.

 

A fordulás után mégis a hazaiak szereztek vezetést; egy remek kiugratást kapott Bryan, aki nem tétovázott, azonnal kilőtte a hosszú felsőt, Darmian nem ért vissza, hogy blokkolni tudjon, 1-0 a City-nek.

 

Sokáig nem tartott a hazai drukkerek öröme, hiszen hét perc múlva egyenlíteni tudtak a manchesteriek, miután Ibrahimovic szabadrúgásból erősen a hosszú alsóba bombázott.

 

Igen nyílttá vált a mérkőzés, hiszen Jose Mourinho csapata próbált újabb gólt szerezni, ezzel pedig nagyobb területek nyíltak a hazaiak előtt, akik olykor el is jutottak lövésekig. Bryan duplázhatott volna, de újabb próbálkozását hárította Romero.

 

Közben a másik kapu előtt hatalmas helyzet alakulhatott volna ki, hiszen Rashford indult meg, mellette Lukaku is kapu felé loholt, míg csak egy védő volt velük szemben, aki azonban szerelni tudta a fiatal támadót. Rashfordnak nem tetszett ez, így a védő után ment és szabálytalankodott, amiért sárga lapot kapott.

 

Ahogy telt az idő, egyre több helyzetet alakított ki a vendég alakulat, volt bő 10 perc, amikor nagy nyomás alatt volt a hazai kapu, de sem Pogba, sem Lukaku, sem Rashford nem tudott újabb gólt szerezni. Olykor Steele kapus nagyszerű védésekkel tartotta meccsben csapatát.

 

 

Már úgy tűnt, a hosszabbítás következik, amikor Smith bevágta a másodosztályú gárda második gólját, amire nem tudott már válaszolni a United, hiszen ideje sem volt.

 

Bár az látszott, hogy a United összetettebb játékra képes, a játékosok nem igazán tűntek túl koncentráltnak, ez lehetett az oka a kimaradt helyzeteknek. A Bristol pedig okosan játszva, olykor szerencsésen focizva, de teljes szívvel dolgozva megérdemelten jutott a sorozat elődöntőjébe.

 

 

Ligakupa, negyeddöntő
Bristol City 2-1 Manchester United
Ashton Gate

 

Vezette: Mike Dean

 

Bristol: Steele, Wright, Flint, Baker, Magnusson(Taylor 69.), Brownhill(Eliasson 74.), Pack, Smith, Bryan, Paterson, Reid
Nem használt cserék: Fielding, Kelly, Vyner, Lemonheigh-Evans, Garita

 

United: Romero, Lindelöf, Rojo, Blind(Lukaku 61.), Darmian, McTominay, Pogba, Shaw, Rashford, Ibrahimovic(Mkhitaryan 69.), Martial
Nem használt cserék: Mata, Smalling, Lingard, Ander Herrera, Joel Pereira

 

Gólszerző: Bryan 51', Smith 93' illetve Ibrahimovic 58'

 

Sárga lap: Paterson, Taylor illetve Rashford, Pogba

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!