Leicester City 2-2 Manchester United

A United hátrányból fordított, ám a Leicester tíz emberrel is egyenlíteni tudott a meccs végén. Egy olyan meccsen, amit a United akár 5-1-re is nyerhetett volna.


Mindkét menedzser rengeteget változtatott a hétközben pályára küldött kezdőcsapatain, melyek közül a manchesteri kezdett jobban. A félidő első felében az történt a pályán, amit a United akart, lövéseket is sikerült kapura küldeniük a vendégeknek, de nem esett gól ezekből.

 

Először Mata beadását Smalling bólintotta kapu fölé, utána Lingard és Lukaku remek összjátéka végén Jesse tüzelt, de Schmeichel szögletre tudta tolni a labdát. Nem sokkal ezután Pogba csele után ballal indított el egy rakétát, de a középre tartó lövést Schmeichel fogni tudta.

 

A félidő felénél változott a helyzet, hiszen egy buta szituáció után vezetést szerzett az addig minden veszélyt nélkülöző Leicester. A támadóharmadban vesztett labdát a United, a hazaiak azonnal felvágták a bőrt előre, Mahrez és Smalling ment rá, előbbi jobb helyzetben volt és megszerezte, majd kivárt és az érkező Vardy elé tálalt, aki nem hibázott, megszerezte a vezetést a Rókák számára. Jones végignézte az eseményeket, akkor kezdett sprintelni, amikor látta, nem Mahrez lesz a végrehajtó, ám ekkor már késő volt, mert Vardy nem nézelődni jött és ő követte a támadást.

 

Kissé megzavarhatta a bekapott gól a Unitedet, amely egyébként végig jóval többet passzolt ellenfelénél és labdabirtoklásban is a másik csapat fölé nőtt, ám a támadásaik végén vagy a védelem tudott menteni, vagy az utolsó passz sikerült pontatlanra.

 

Nem úgy a 40. percben, amikor a vendégek nagyszerű átadásokkal kerültek az ellenfél tizenhatosán belülre, Martial lőtt középre, ahol Lingard okosan letette a labdát Mata elé, aki a lábak között a bal alsóba gurított 13 méterről, kiegyenlítve az eredményt. Nem érdemtelenül...

 

Szünet előtt megint vezethetett volna Puel csapata, amennyiben egy nyilvánvalóan begyakorolt szabadrúgás után Maguire tökéletesen vette volna le az ívelést...ám mivel ez nem sikerült, Young tisztázni tudott a kapu torkából.

 

Döntetlennel vonultak szünetre a csapatok, melyből ugyanazokkal a játékosokkal jöttek vissza az alakulatok.

 

Lendületesen kezdte a második játékrészt a Leicester, ám Vardy-t nem tudták megtalálni a társak. Pedig több, ígéretes támadást is vezettek a Rókák, ilyen volt az 53. percben egy jobboldali felfutás is, amikor Mahrez egészen az alapvonalig loholt, majd beadása elsuhant a lábak között egészen a hosszún álló társhoz, aki teljesen üresen állt, talán már mindenki azt gondolta, megint vezetni fog a hazai gárda, ám Lindelöf óriásit blokkolt.

 

Ugyanabban a percben Lukaku varázsolt, tökéletesen passzolt a kiugró Martial elé, aki 16 méterről kapu fölé tekert. Nagy lehetőség volt!

 

Egy órája ment a mérkőzés, mikor Martialt feltartotta egy védő, Moss játékvezető pedig szabadrúgást ítélt, amit Mata végzett el és tekert a hálóba. Csodás pontrúgás volt, amivel már a United vezetett. A 300. angol meccsén a 72. gólját szerezte Mata, aki egyébként még 88 gólpasszal is büszkélkedhet. Remek teljesítmény egy ilyen jubileumon.

 

 

Növelhette volna előnyét a manchesteri alakulat, Lukaku ismét zseniális átadással hozta helyzetbe társát, ezúttal Lingardot, aki a kapus mellett is elvitte a labdát, de szerencsétlenségére a kapufát találta el.

 

Közben Amartey jutott a kiállítás sorsára, nem játszott többet, mint 16 perc, csereként állt be, de hamar összeszedett két sárgát. Így tíz emberrel kellett volna egyenlítenie a hazaiaknak. Akik mindent egy lapra tettek fel, és próbáltak gólt szerezni, de a United remekül védekezett és kontrákból próbált újabb gólt szerezni.

 

A 80. percben közel is járt Mourinho csapata az 1-3-hoz, Pogba jobb szélről hihetetlen pontosan tekert Rashford elé, aki már csak a kapussal állt szemben, de lövés helyett inkább cselt próbált meg, pedig nem kellett volna...Schmeichel elérte a labdát, ami a támadóra pattanva kigurult az alapvonalon túlra.

 

Már úgy tűnt, zsebben a három pont, ám a Leicester nem adta fel, a 94. percben Albrighton bal szélről felívelte a labdát, Smalling elnézte azt, Maguire pedig a hosszún érkezve közelről a hálóba lőtt. Tíz emberrel egyenlítettek a hazaiak.

 

Ahelyett, hogy a Vörös Ördögök lezárták volna a meccset már korábban, elbuktak két pontot az utolsó pillanatban.

 

 

 

Premier League, 19. forduló
Leicester City 2-2 Manchester United
King Power Stadium

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Leicester:  Schmeichel; Simpson(Amartey 57.), Morgan, Maguire, Fuchs; Ndidi, Iborra(Okazaki 67.); Mahrez, Gray(Chilwell 81.), Albrighton; Vardy
Nem használt cserék: King, Hamer, Dragovic, Slimani

 

United: De Gea; Lindelöf, Jones, Smalling, Young; Pogba, Matic; Lingard(Herrera 76.), Mata(Mkhitaryan 83.), Martial(Rashford 71.); Lukaku
Nem használt cserék: Rojo, Ibrahimovic, Romero, Shaw

 

Gólszerző: Vards 27', Maguire 94' illetve Mata 40', 60'

 

Sárga lap: Albrighton, Amartey illetve Lindelöf, Matic

 

Piros lap: Amartey

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!