Mourinho: Nehéz rotálni

Jose Mourinho elárulta, a jelenlegi sérült lista miatt nehéz számára a rotálás a mai, Everton elleni bajnokin és pénteken, a Derby County elleni FA-kupa összecsapáson.


A Vörös Ördögök a Southampton ellen elvesztették Romelu Lukakut is, aki fejsérülést szenvedett a gólnélküli döntetlennel zárult találkozó első játékrészében. A meccs után a portugál menedzser azt is megerősítette, hogy Zlatan Ibrahimovic egy hónapra kidőlt, miután térdével megint bajok vannak.

 

Ők ketten csatlakoztak az amúgy sem rövid listához: Eric Bailly bokasérülése miatt november eleje óta nem játszik, Marouane Fellaini pedig azon hónap végén játszott utoljára, még a Brighton ellen. A belga középpályás térdproblémákkal küzd. Antonio Valencia kihagyta az utolsó négy meccset combizom sérülése miatt, Michael Carrick pedig egyelőre csupán egyetlen alkalommal, a Burton Albion elleni Ligakupa összecsapáson tudott pályára lépni. Közben Ashley Young három meccsre szóló eltiltást kapott, a Szentek elleni mérkőzésen mutatott erőszakos magatartás miatt.

 

Chris Smalling, Matteo Darmian és Anthony Martial is kihagyott mérkőzéseket a sűrű, karácsonyi meccsdömping alatt, Mourinho pedig a Soton elleni bajnokit követő sajtótájékoztatóján megjegyezte, nehéz lesz rotálnia ennyi sérült mellett.

 

"A srácok próbálkoznak, de sok problémánk van a kereten belül és elvesztettük Lukakut, valamint Zlatant is egy hónapra. Ez azt jelenti, Ibra felépülése megrekedt, sok-sok hónapon át dolgozik, amikor játékpercekre van szüksége, de most kidőlt, utána pedig Lukaku is, akit nem tudom, mennyi ideig kell nélkülözni" - mondta Mourinho.

 

"Nem is emlékszem arra, mikor játszott utoljára Marouane Fellaini. Régen volt, nem is emlékszem. Talán a Brighton elleni, hazai meccs volt az? Nem emlékszem, de réges-régen volt."

 

"Michael Carrick még a felkészülési időszakban játszott, nem is emlékszem, hogy játszott volna a szezon során, úgyhogy vannak gondjaink. Nehéz rotálni a játékosokat."

 

 

Mourinho elismerte, áldás lehet az, hogy a csapatnak nem kell játszania a Ligakupa elődöntőjében, hiszen így a játékosoknak lesz egy kis ideje pihenni.

 

"Úgy vélem, hogy számunkra jó az, hogy nem játszunk a kupa elődöntőjében, mert nincs játékosunk, akik januárban ezt a plusz két találkozót lejátszák. Most az Evertonnal és a Derby-val kell megbirkóznunk, majd utána lesz 9-10 napunk a Stoke előtt. Reméljük, ebben az időszakban pihenhetünk, dolgozhatunk és helyre hozhatunk néhány játékost, hogy nekiessünk a szezon második felének."

 

Bár a Vörös Ördögök három döntetlent értek el az ünnepek alatt, Mourinho annak ellenére, hogy elismerte, az eredményeknek javulniuk kellene, szerinte játékosai elég helyzetet alakítottak ki ahhoz, hogy mindhárom összecsapást megnyerhették volna.

 

"Három döntetlen más, mint három vereség" - folytatta a menedzser. "Tudom, hogy csupán három pont a különbség köztük, de mentálisan sokkal több, úgyhogy az eredményeken kell javítanunk, nem a teljesítményen."

 

"Ezen a két hazai találkozón - ha elfelejtem azt a nagy hibát, ami a Burnley első góljához vezetett - a csapat tömör volt, jól játszott, sok kockázatot vállalt, helyzeteket teremtett, próbálkozott és soha nem ment a direkt foci irányába, mert jelenleg nem rendelkezünk olyan játékosokkal, akikkel megtehetjük ezt, úgyhogy elégedett vagyok a kvalitással, szellemiséggel."

 

"Harmadik helyen zártuk az évet, harcolnunk kell, hogy javítsunk a helyezésünkön."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!