Everton 0-2 Manchester United

Anthony Martial és Jesse Lingard góljainak köszönhetően a United magabiztosan nyerte az év első bajnokiját.


Esős időben rajtolt el a találkozó, melyet a hazaiak kezdtek magabiztosabban, a Unitednél többen is bizonytalanul játszottak az első pár percben.

 

Rooney már a 4. percben lövéssel próbálkozott, ám Jones kiválóan blokkolt. A megítélt szöglet után Holgate fejese kerülte el De Gea kapuját.

 

A két csapattól rendes dolog volt, hogy figyeltek arra, hogy a mérkőzés irama ne lépjen át egy határt, egy olyan határt, amit már a szilveszteri bulikból néhány órája hazaérő és alig alvó szurkolók ne tudtak volna lekövetni.

 

Ez a tempó meglátszott a helyzetek számában is, hiszen az első 15 perc nem igazán hozott veszélyt egyik kapura sem. De aztán végre valami történt a hazai tizenhatos környékén is; Pogbától indult a támadás, kényszerítőzött, majd a tizenhatos bal széléről laposan passzolt, Herrera átlépte a labdát, ezzel meglepve mindenkit, még Martialt is és a védelem tisztázni tudott végül.

 

A félidő feléhez közeledve Matic, Mata, Herrera volt a labda útja, a baszk középpályás kiválóan indította a védők között kiugró Martialt, azonban a francia játékos nem tudta jól átvenni az átadást, így a támadás elhalt.

 

A másik kapu előtt Niasse lőhetett volna gólt, ám Rojo elképesztően nagyot blokkolt becsúszva, könnyen gól lehetett volna, ha az argentin védő nem oldja meg ennyire jól a szituációt.

 

Az első játékrész második felére ellenfele fölé kerekedett a Manchester, sorozatban jöttek a lövések a játékosoktól, Herrera, Pogba, de még Rojo és Jones is próbálkozott távolról, a legközelebb a francia középpályás járt a gólhoz, de az ő lövése is elkerülte a kaput, még ha csak centikkel is.

 

A szünet előtt még Lingard is próbálkozott egyszer, de lövése egy méterrel mellé szállt.

 

Lassú kezdés után a United egyre jobban mozgott a pályán, egyre többet volt nála a labda, egyre pontosabban passzoltak játékosai és a párbajokat is egyre jobb százalékban nyerték meg Pogbáék. Azonban a játék sebességét emelni kellett volna, hogy előnnyel vonulhassanak a szünetre.

 

A második félidőt magasabb fokozatban kezdte a United és leginkább Mata járt közel a gólszerzéshez. Első lövését Pickford még léc fölé tudta tolni bravúrral, másodiknál azonban már verve volt a kapus, ám vele volt a hazai kapufa, melyről kipattant a spanyol támadó lövése. Nagy gól lett volna pedig.

 

Shaw lapos centerezése is komoly gondot okozott a hazai védelemben, ám végül csak sikerült menteniük Herrera elől. Pogba is lehetőséghez jutott, ám lövését Pickford védte.

 

Az 57. percben azonban már sem a kapus, sem a kapufa nem mentette meg a góltól az Evertont; Pogba tálalt balról Martial elé, aki 16 méterről, gyönyörűen tekert a bal felsőbe, 1-0 a Unitednek!

 

 

A gól után kellett néhány perc a Stolverkosoknak, mire összeszedték magukat, ezen idő alatt a vendégek próbáltak újabb ütést bevinni leginkább Pogba révén, de nem sikerült.

 

Az utolsó 20 perc kezdődött meg, amikor a hazaiak képesek voltak beszorítani ellenfelüket néhány percre. Hatalmas helyzet is adódott előttük, Holgate hajszálpontos beadását Niasse fejelte hat méterről épp a kapufa mellé, majd nagy kavarodás alakult ki De Gea kapuja előtt, de szerencsére ha nehezen is, de mentettek a manchesteri védők.

 

Jó 6-7 percig tartott az Everton fölénye, ám ezután ismét a United volt a veszélyesebb. Lingard, Pogba, Mata és Martial sokat mozogtak, ezzel sikerült széthúzniuk a védelmet. Pogba és Lingard remek összjátéka végén az angol támadó lőtt 18 méterről, a bal alsóba tartó labdát azonban Pickford elérte és szögletre mentett. Nagy védés volt.

 

Ám a 81. percben Lingard nem kegyelmezett, ismét Pogba volt az előkészítő, Jesse pedig a tizenhatos vonaláról nagyszerűen tekert a bal felsőbe, beállítva a mérkőzés végeredményét.

 

 

Bár nagyon egyoldalas volt a csapat ma, elöl sok mozgással rengeteg lehetőséget alakítottak ki a játékosok, akik végre ismét a győzelem útjára léptek.

 

 

Premier League, 22.forduló
Everton 0-2 Manchester United
Goodison Park

 

Vezette: Andre Marriner

 

Everton: Pickford, Holgate, Keane, Williams, Martina, Schneiderlin, Davis, Vlasic, Bolasie(Lennon 62.), Rooney(McCarthy 62.), Niasse
Nem használt cserék: Robles, Jagielka, Sigurdsson, Calvert-Lewin, Kenny

 

United: De Gea, Lindelöf, Jones, Rojo, Shaw, Matic, Herrera, Mata(Tuanzebe 92.), Pogba, Lingard(Blind 87.), Martial(Rashford 77.)
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Smalling, Mkhitaryan

 

Gólszerző: Martial 57', Lingard 81'

 

Sárga lap: Rooney, Holgate

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!