Mata blogja: Különleges nap, meccsnap

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában a legfőbb témát a nem éppen szokványos hétfő esti bajnoki mérkőzés szolgáltatta.


Üdv mindenkinek,

 

A mai nap különleges. Mérkőzést játszunk, amely helyszíne az Old Trafford lesz. Nem szoktunk hétfőn játszani, úgyhogy el szeretném nektek mesélni, hogyan néz ki egy napunk, amikor mérkőzést játszunk...

 

Nos, nem minden meccsnap ugyanolyan. Először is, ezt otthon, a nagyszerű stadionunkban fogjuk majd játszani, és este. Ez lehetőséget ad számunkra, hogy otthon kialudjuk magunkat, és reggel találkozzunk, amikortól kezdve csak és kizárólag az előttünk álló mérkőzésre koncentrálunk. Általánosságban elmondható, hogy ezeken a napokon megpróbálok a lehető legtöbbet aludni. Ez nem mindig könnyű, de a testnek nagyon jó, ha kipiheni magát a hét végén, és újratöltődnek az elemek az adott sorozattal együtt járó adrenalinsokkot megelőzően.

 

Ilyenkor fontos a megfelelő reggelizés (ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy sokat kell enni: az estemben ez kávét, gyümölcslevet, pirítósokat és banánt jelent), majd ezt követően szoktunk összegyűlni a társakkal a hotelünknél, ahol elkezdünk felkészülni az adott mérkőzésre ... lehet, hogy reggel még mindenféléről beszélünk, de ilyenkor már mindenki fejében csak az esti mérkőzés jár. Azt követően, hogy mentálisan mindannyian felkészültünk a mérkőzésre, mindenki a saját maga kis rituáléja, megszokása szerint készül tovább. Néhány órás pihenőt követően mérkőzés előtti megbeszélést tartunk a hotelben. Ennél a pontnál már pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy az aznapi, illetve a következő néhány napi hangulatunkat a pályán történtek fogják meghatározni. Ilyenkor már elkezdjük elképzelni magunk előtt, mi fog történni a mérkőzés folyamán, majd három órával a mérkőzés előtt közösen eszünk (esetemben ez mindig reszelt sajtos barna lisztből készült tésztát, csirkemellet, banánt és kávét jelent). Ezután zuhanyzás, újabb mérkőzés előtti megbeszélés.... majd irány a stadion.

 

Eljött az idő arra, hogy az Old Traffordra vegyük az irányt. Néhány játékos már nagyon korán elkészül, mert nem találnak más módot arra, hogy nyugtassák az idegeiket, míg mások az utolsó perceket is kihasználják, mielőtt lemennének a váróba. Én az utóbbiak közé tartozom. A stadionig vezető út a buszon rövid, és azáltal csak még rövidebbnek tűnik, hogy az ember fejében ilyenkor különböző ötletek és játékhelyzetek jelennek meg (bizonyos esetekben ez már majdnem babona). Majd fellépünk a pályára, hogy elkezdjük a bemelegítést, megbeszélést folytatunk az öltözőben, szemléljük ahogy a szurkolók elfoglalják a helyeiket, hallgatjuk a hangszóróból szűrődő zenét (egyébként nagyon szeretem azt a zenét, amit az Old Traffordon szoktak játszani :) ). Minden nagyon gyorsan történik addig, amíg el nem jön a nagy pillanat: összegyűlünk a játékoskijáróban és kilépünk az Álmok Színházának varázslatos színpadára. Ilyenkor halljuk az embereket, de megpróbálunk csak a feladatunkra koncentrálni, hogy jól, nagy intenzitással kezdjünk, de közben élvezzük is a játékot.

 

 

Szóval alapvetően ugyanez a forgatókönyv fog lejátszódni velünk ezen a hétfőn is, amikor a Stoke City ellen lépünk pályára. Egy nagyon pozitív hétről tértünk vissza Dubaiból, ahol nagyon kényelmesen éreztük magunkat az edzőkomplexumban, és különösen azt értékeltük nagyra, hogy volt egy kis időnk, amit együtt tölthettünk a pályán kívül is. Ez fontos számomra. Ez olyan volt, mint egy mini felkészülési szezon, amely lehetőséget adott arra, hogy jobban megismerjük a csapattársainkat, ez pedig még nagyon sokat érhet az előttünk álló intenzív hónapok során.

 

Spanyolországban nagyszerű mérkőzéseket játszottak a bajnokság féltávjához érve. A Real Madrid vereségével eléggé szokatlan helyzet állt elő a tabellán, ugyanis a Valencia és az Atletico Madrid is megelőzi őket, ebben a szezonban pedig mindkét csapat szorgosan gyűjtögeti a pontokat a kiélezett bajnoki versenyfutás során. Februárban visszatérnek a Bajnokok Ligája küzdelmei, és akkor már ugyanazt a Real Madridot fogjuk látni, amelyet mindannyian ismerünk. A legutóbbi forduló utolsó eseményeként a Barcelona parádés teljesítménnyel rukkolt elő, éppen ezért lehetnek ők a "téli bajnokok", amely bár semmilyen értékkel nem bír, mégis jól példázza az eddigi produkciójukat.

 

A futballtól elvonatkoztatva, nyomon követem az Australian Open és a kézilabda Európa-bajnokság eseményeit (nagyon reménykedek a spanyol válogatottban). Emellett a Dakart is figyelem, ahol Carlos Sainz nagyszerű harci szellemről tesz tanúbizonyságot, de szerintem mindegyik résztvevő dicséretet érdemel azért, amit véghez visz. Sokuk úgy is tovább versenyez, hogy sérülést szenvedtek, vagy az autójuk nem 100%-os már.

 

Remélem sikerül megszereznünk a három pontot ma este. Legyen szép hetetek. Ölelés,

 

Juan


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Stoke City

Premier League 23. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!