Manchester United 3-0 Stoke City

A Vörös Ördögök nagyszerű mérkőzésen nyertek a Stoke City ellen és kihasználták a Man City botlását.


Esős időben indult a találkozó, ami jó iramban kezdődött. Mindkét csapat gyorsan járatta a labdát és igyekeztek az ellenfél védelme mögé kerülni, ám ez az első percekben nem igazán sikerült.

 

Egészen a 9. percig, amikor Pogba gurított szélre a visszatérő Valenciának, aki egy csel után BALLAL kilőtte a hosszú felsőt. Nagy góllal szerzett vezetést a United.

 

 

Szinte azonnal próbált válaszolni a Stoke, ám Smalling helyén volt és tisztázott, bár kissé röviden és a felívelt labdát Shaqiri ollózta kapura. De Geának fognia kellett a kapufánál, bement volna a próbálkozás.

 

Az első 15 perc után több esély is adódott a vendégek előtt a gólszerzésre, az újonc Bauer beadása után Ireland 15 méteren, teljesen üresen lőhetett, de szerencsére eltörte a labdát. Újabb Bauer beadást követően Shaqiri közreműködésével ismét Ireland előtt adódott helyzet, ezúttal még nagyobb, mint az előző, de a kopasz játékos óriási helyzetben hibázott és kapu mellé tüzelt.

 

A 25. percben - a változatosság kedvéért - Bauer beadása szállt a kapu elé, Crouch lefejelte De Geát, a labda Choupo-Moting elé került, a támadó próbálkozása azonban egy védőn megpattanva szögletre gurult.

 

Látszott, hogy a Stoke egyáltalán nem adta fel a mérkőzést és olykor igen szép támadásokat vezettek a játékosai, azonban a befejezésekkel gondjaik adódtak.

 

Közben a másik kapu előtt Mata esett el, de a játékvezető - helyesen - nem ítélt büntetőt..

 

Az egyik legzseniálisabb átadást a 36. percben láthatta az Old Trafford közönsége, Pogba jó 50 méteres labdát ívelt előre Shaw-nak, aki az alapvonalról visszagurított Martialhoz, a francia lövését blokkolni tudta a védelem.

 

Ami nem sikerült akkor Anthony-nak, sikerült két perc múlva; Lukaku már nem először remekelt a jobb szélen, passza után Pogba gurított a tizenhatos előterébe, érkezett Martial, aki állítgatás nélkül, zseniálisan tekert a bal felsőbe, 2-0 a Unitednek.

 

 

Szünet előtt még Shaqiri helyzetét említhetjük meg, csodás csellel küldte el Jones-t, majd lőtt, ám De Gea leért a bal alsóba tartó labdára.

 

A második félidő elejét is inkább a manchesteri támadások jellemezték, Pogba, Lukaku, Lingard és Martial előtt is adódtak lehetőségek, ám sajnos mind kimaradtak.

 

Mata is több alkalommal került helyzetbe - leginkább Lingard révén - ám a spanyol támadó sem tudta növelni csapata előnyét.

 

A Stoke ebben az időszakban semmi veszélyt nem jelentett a United kapujára, szinte a felezővonalat sem volt képes átlépni.

 

Bár Mata végre betalált a kapuba, azonban les miatt érvénytelen volt a gólja, nem úgy Lukaku találata a 72. percben, amikor Martial átadása után kiharcolta magának a lövőhelyzetet a belga csatár, aki 10 méterről kilőtte a rövid alsót, 3-0!

 

 

A vendégek cseréi után Jose Mourinho is frissítette csapatát és a csereként beálló Rashford hamar közel járt a gólhoz, de sarkazását hárítani tudta Butland.

 

A másik kapu előtt Diouf remek megoldás után lőhetett, ám De Gea lábbal hárítani tudott, az ismétlés pedig már csak oldalhálót zörgetett meg.

 

Az utolsó lövés Pogba nevéhez fűződik, ám szabadrúgása kapu fölé szállt.

 

A United magabiztos játékkal, olykor igen látványos focit mutatva megérdemelten nyert és szűkítette hátrányát a Manchester City-vel szemben. A támadók rengeteget mozogva, nagyszerűen megbontották a Fazekasok védelmét.

 

Premier League, 23. forduló
Manchester United 3-0 Stoke City
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: De Gea, Smalling, Jones, Valencia, Shaw, Matic, Pogba, Mata(McTominay 83.), Lingard(Fellaini 80.), Martial(Rashford 80.), Lukaku
Nem használt cserék: Pereira, Lindelöf, Rojo, Herrera

 

Stoke: Butland, Bauer, Zouma, Martins-Indi, Tymon(Wimmer 46.), Ireland, Allen, Shaqiri, Fletcher, Crouch(Diouf 70.), Choupo-Moting(Sobhi 60.)
Nem használt cserék: Grant, Afellay, Adam, Edwards

 

Gólszerző: Valencia 9', Martial 38', Lukaku 72'

 

Sárga lap: Lingard, Lukaku illetve Ireland

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!