Mata: Nem adjuk fel a reményt

Juan Mata hisz benne, hogy a Manchester United képes lehet megnyerni összes hátralévő mérkőzését a bajnokságban és elorozni a Premier League elsőséget a Manchester City-től.


Hétfőn a United 12 pontosra csökkentette hátrányát a listavezető városi riválissal szemben a Stoke City 3-0-s legyőzésével - egy nappal azután, hogy Pep Guardiola legénysége 4-3-as vereséget szenvedett a Liverpool vendégeként.

 

A tetemesnek mondható különbség ledolgozására még 15 forduló áll a Vörös Ördögök rendelkezésére, Juan Mata szerint pedig ez még továbbra is lehetséges csapata számára.

 

"A Manchester City-nél nagyon jól teszik a dolgukat" - kezdte a spanyol középpályás a Radio Marca-nak.

 

"Másodikok vagyunk, a hétvégén pedig sikerült három pontot faragni a hátrányunkból, miután mi győzelemmel tudtunk válaszolni arra, hogy a City kikapott a Liverpooltól. 12 pontos a hátrányunk, tehát nagy előnyük van, de nem adjuk fel és az a célunk, hogy az összes hátralévő bajnokit megnyerjük, aztán majd meglátjuk májusban, hogy ez mire lesz elég."

 

"Ha valami az elmúlt években jellemző volt a Premier League-re, akkor az az őrület, és hogy olyan dolgok történnek, amilyenek más bajnokságokban nem fordulhatnának elő. Reméljük, hogy ezúttal is megtapasztalunk ebből valamit és lesz esélyünk harcolni."

 

 

Mata az elmúlt egy hónap során állandó tagságot harcolt ki magának José Mourinho kezdőcsapataiban, csapata legutóbbi 9 mérkőzéséből nyolcon az első pillanattól a pályán volt. 

 

A 29 éves világ- és Európa-bajnok játékos reméli, hogy formájával sikerül helyet szorítania magának Spanyolország világbajnoki keretében. A nemzeti csapata legutóbbi, Costa Rica és Oroszország elleni barátságos mérkőzéseire nem kapott meghívást, és lemaradt a 2016-os franciaországi Eb-ről is.

 

"Reménykedek. A reményeim változatlanok" - tette hozzá.

 

"Kiváltságos vagyok, hogy valószínűleg a spanyol labdarúgás történetének legjobb generációjával játszhattam és nyerhettük meg együtt a világbajnokságot és az Európa-bajnokságot."

 

"Sokat játszom a Unitedben. Élvezem a futballt. 29 éves vagyok, tehát a legjobb korban vagyok. Azon vagyok, hogy továbbra is jól tegyem a dolgomat a következő néhány hónapban és Julen [Lopetegui, a spanyol szövetségi kapitány] behívjon. Ez lenne karrierem harmadik vb-je és remélem, hogy hozzá tudnék járulni a csapat sikeréhez."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!