Hol fog játszani Alexis a Unitedben?

José Mourinho magyarázatot adott arra, hol látja új igazolása, Alexis Sanchez helyét a Manchester Unitedben.


A portugál menedzser megerősítette, a chilei támadó, akinek Manchesterbe igazolása hétfőn vált hivatalossá, tagja lesz a Yeovil Town elleni pénteki, 4. fordulós FA-kupa összecsapásra készülő keretnek, ezáltal pedig akár bemutatkozása is megtörténhet a klub színeiben.

 

A mérkőzés előtti, csütörtöki sajtótájékoztatóján Mourinhot arról kérdezték újságírók, hol látja csapata újdonsült hetes számú játékosának helyét a Unitedben.

 

"Az összes támadó pozícióban" - válaszolta a menedzser.

 

"Már sok-sok éve ismerem őt. Láttam őt Olaszországban - akkor ő az Udinese, én az Inter sikeréért dolgoztam. Láttam Spanyolországban - én a Realnál, ő pedig a Barcelonanál volt. És szembe kerültünk Angliában is - amikor én a Chelsea és a Manchester United menedzsereként dolgoztam, ő pedig az Arsenal játékosa volt."

 

"A kettőnk karriere gyakorlatilag folyamatosan ugyanazokat az országokat, egy időben érintette, úgyhogy nagyon-nagyon jól ismerem őt. Láttam játszani a jobb és a bal oldalon, csatárként és csatár mögött is, és ezek Alexis pozíciói."

 

 

Mourinho így folytatta aztán:

"Láttam különböző taktikai rendszerekben játszani, ahogy különböző filozófiájú menedzsere irányítása alatt is, és minden egyes országban, menedzserével, rendszerben és pozícióban sikeres volt."

 

"Ő egy olyan játékos, aki a multifunkcionalitása okán több, mint egy játékos - minden egyes támadó pozícióban képes játszani. Számszerűsíthetően ez négy pozíciót fed le."

 

Alexis érkezésével a csapat támadóalakzatának muníciói is alaposan megnövekedtek a kapu előtt, amelybe a menedzser egy kvintett tagjai közül válogathat a Yeovil Town elleni mérkőzésre, de mellettük még Jesse Lingard és Paul Pogba is gólveszélyes lehet.

 

"Öt magas minőséget képviselő támadójátékossal rendelkezünk - [Juan] Mata, [Marcus] Rashford, [Romelu] Lukaku, [Anthony] Martial és Alexis" - tette hozzá.

 

"Ez fantasztikus számomra és a csapatnak is. Még ha egy napon bizonyos játékosok a kispadon is találják magukat, ami nem tetszik nekik, én boldog vagyok ezzel."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!